Nyáron sem maradnak éhesek a pécsi gyerekek!

Pécs idén is biztosítja a nyári étkeztetést a rászoruló gyermekeknek, a lehetőségre a szünet ideje alatt is lehet jelentkezni.

hirdetés

A kormányzat folyamatosan támogatja a gyermeket nevelő családokat, a sok közül az egyik ilyen intézkedés a rászorulók számára a nyári vakáció ideje alatt a meleg étkezés lehetősége, vázolta pénteken Őri László alpolgármester. Mint az ismert a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek részére a szünidőben étkezést biztosítanak, ez a lehetőség Pécsett több mint 1200 gyermeket érint. Az állam ehhez 28 millió forintos normatívát biztosít, amelyet Pécs önkormányzata további 10 millió forinttal kiegészít.

Őri László ismertette a programot

– Pécsett ugyanakkor a jogosultak körét is kibővítettük, a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyermekek nyári étkezését is biztosítjuk – hangsúlyozta Őri László alpolgármester. – Így mintegy 1500 főre növekedett az érintettek száma.

A lehetőség az általános és középiskolás korú, valamint az intézményi jogviszonnyal nem rendelkező óvodás és bölcsődés korú gyermekek számára adott, arra folyamatosan lehet jelentkezni a területi szociális központokban a vakáció ideje alatt. (Az óvodások és a bölcsődések étkeztetése a szünetekben is megoldott).

Nem maradnak éhesen

Őri László hangsúlyozta, a város arra is ügyel, hogy az érintetteknek az utazás se okozzon nagy gondot, így minden városrészben van egy-egy intézmény, ahol biztosítják az étkezést. A Keleti városrészben a Budai Városkapu Iskolában, a belvárosban a Köztársaság téri iskolában, Uránvárosban az Éltes Mátyás Iskolaközpontban az Építők útján, míg Kertvárosban a Nevelési Központban nyílik mód a vakáció alatti étkezésre. A legkisebbeknek, azaz a bölcsődéseknek a Hétszínvirág Bölcsődében, a Zöldliget Bölcsődében és a Csoda Bölcsődében biztosítják az ebédet.

  • A. Zimmer

    Amíg vannak étkezésre rászoruló gyerekek, addig a várost és az országot bukott politikusok vezetik.