Nyerjen új közteret Pécsnek!

Építőipari cégek úgy döntöttek: a legtöbb voksot kapó megyeszékhely vagy fővárosi kerület új közteret nyerhet. Pécs egyelőre rosszul áll a versenyben, de december 20-ig még fel lehet gyorsulni.

hirdetés

Egyedülálló az ÉpítkezemFelújítok kezdeményezés, amely hét építőipari cég közreműködésével jött létre. A vállalatok saját költségükön újítanak fel egy közteret valamely megyeszékhelyen, vagy fővárosi kerületben, amihez nem kell mást tenni, mint megnyerni egy szavazást.

Pécs azonban elég rosszul áll. A szavazatok alig több mint 1 százaléka érkezett a városra. De még semmi sincs veszve, hiszen a szavazás december 20-ig tart. Addig még bőven előzhet Baranya megye legnagyobb városa.

Ehhez pedig semmi mást nem kell tenni, mint regisztrálni a megszepulavarosom.hu oldalon és Pécsre szavazni. Jelenleg egyébként Dunakeszi vezet 20 százalék körüli aránnyal, a főváros XIII. kerületére a voksolók 13 százaléka kattintott.

Már decemberben kiderül, hogy melyik város nyert. A közteret ezután választja ki az építőipari cégek képviselője és a polgármester. A felújítás határideje pedig legkésőbb 2014. május 31.

játszótér
Akár játszótér felújítást, kertépítést, vagy pavilonok kialakítását is vállalja a cég

A felújítás tartalmazhatja a padok cseréjét; virágok, bokrok, fák ültetését; a füvesítést; a játszótér felújítását; kerítés építését; pavilonok, ülősarkok kialakítását; szobor készíttetését – attól függően, hogy milyen jellegű köztérről van szó.

– Az építőiparban érezhető válság ellenére a hét kezdeményező cég most gondolta időszerűnek, hogy elindítsa a „MegszépülAVárosom” kezdeményezést. Ezek a vállalatok már egyenként is bizonyították elkötelezettségüket és érzékenységüket a társadalmi problémák és azok megoldása iránt – nyilatkozta a témában Szabácsik Gergely, a projekt koordinátora. –  Ezért tudtak összefogni és tenni ezért a közös gondolatért. A program azt szeretné bebizonyítani, hogy a közösségek együtt képesek szebbé varázsolni mindennapi életünk színterét.

A koordinátor ráadásul úgy fogalmazott, hogy hosszú távú programot szeretnének kialakítani, ezért a következő években akár több új szavazást is kiírhatnak.