A nyúlon túl!

Az ünnepnapokat imádják a legjobban a horror-rajongók. Még a leglaikusabb filmnéző is bőven fel tud sorolni jó pár karácsonyos és halottak napjás rémfilmet, de az szinte biztos, hogy húsvéti horrort – vagy bármit, amiben egy nyúl kiemelt szerephez jut – nem tudnánk kapásból mondani. Ezen a súlyos hiányosságon szeretnénk most segíteni, néhány meredek húsvéti filmcsoda rövid bemutatásával.

hirdetés

Bunnicula, a vámpír nyúl (1982)

[youtube url=”https://youtu.be/K-qIuMFztE0″ width=”670″]

Milyen kitűnő név ez egy vámpír nyúlnak. A házi kedvenc és Drakula kombinációjából született aranyos kis félvér nyúl egy mesekönyv-sorozatból került a tévéképernyőkre, és mivel csak a zöldségek levét szívja ki, nem pedig az emberek torkára ugrik rá (mint cikkünk utolsó alanya). Jó pár változata létezik, mi most egyet mutatunk itt meg.

Night of the Lepus (1972)

[youtube url=”https://youtu.be/m0DKTM41r1s” width=”670″]

A nyulak elszaporodtak az amerikai délen, mivel kihaltak a természetes ellenségei, a prérifarkasok. A túlszaporodást meggátolandó néhány felelőtlen tudósgyerek sterilizálni akarja szerencsétlen nyulakat, de a dolog nem jön nekik össze. A nyuszik a szérumtól szétmutálódnak, és innentől kezdve indul a pusztítás.

Bunnyman (2011)

[youtube url=”https://youtu.be/lOYZ6HZMqqY” width=”670″]

Soha nem hallott történet, mindenki kapaszkodjon! Hat fiatal az erdőben reked, és egy nyúljelmezbe bújtatott kattant láncfűrészes őrült kezdi el terrorizálni őket. Brutális, idióta, kitűnő szórakozás sonkától tömött bendővel végignézni.

Easter Bunny, Kill! Kill! (2006)

[youtube url=”https://youtu.be/c-c-MUD66gQ” width=”670″]

Egy nyuszimaszkos rabló fejbe lő egy boltost, majd idővel beköltözik az özvegye lakásába, hogy terrorizálhassa annak fogyatékos fiát. Súlyos sztorinak tűnik, de a lényeg a nyolcvanas évek defektes hangulatán van, az igazán erőszakos és polgárpukkasztó filmek nosztalgikus megidézésén. Mindenesetre elég durva dolgok történnek itt, szóval nem feltétlenül a Kinder-tojást majszoló kis unoka mellett kellene elkezdeni ezt a filmet.

Bill és Ted haláli túrája (1991)

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=XGSfG7Toc6g” width=”670″]

Billt és Tedet mindenki ismeri, hadd ne mutassuk be. Ugyan a haláli túra kissé gyengébb, mint a klasszikus első epizód, de az ünnepi apropó okán nem mehetünk el amellett a jelenet mellett, melyben a két debil srác menekül egy rémálmainkból előbukkant húsvéti nyúl elől.

The Shock Labyrinth: Extreme 3D (2009)

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=J_mMgPE3xhI” width=”670″]

Sületlen japán látványfilm ez, melyben pár fiatal – a változatosság kedvéért – eltévednek egy félelmetes labirintussá változó kórházban. A jelenetek nagy része kifejezetten a 3D hatásokat erőlteti, rengeteg a jó gagyi animáció, és persze hatalmasakat lehet rajta nevetni, ha épp nem fárasztja le az embert. Mert most komolyan, mi történik ebben a jelenetben már ezzel a plüssnyúllal?

Donnie Darko (2001)

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=DFmxDgNCGY8″ width=”670″]

Ha nyulas filmet akar valaki, akkor a Donnie Darko megkerülhetetlen. Amúgy is kultfilm, amiről jobb is, ha nem írunk le többet, hisz mindenkinek látnia kell. Aki nem látta a filmet, annak bizonyára sokat nem mond a nyúljelmezbe bújt ismeretlen rejtélye, aki viszont látta, az nem felejti soha.

És persze nincs húsvéti nyúlfilmes összeállítás a lehető legnagyobb klasszikus nélkül:

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=pr9fWptjg10″ width=”670″]