Ők azok, akik nagyvárossá tették Pécset

Megtelt a Kodály Központ az Idősek Világnapján, ahol a hajlott korúaknak egy egész programsorozattal kedveskedett a város csütörtök délelőtt, honorálva életen át tartó áldozatos munkájukat a város szolgálatában.

hirdetés

Immár hatodik alkalommal rendezi meg Pécs az időseket köszöntő koncerteket a hála és tisztelet kifejezése jeléül. Az idei alkalommal megjelenteket Páva Zsolt, Pécs polgármestere köszöntötte a Kodály Központban. A polgármester közölte: a jelenlévők azok, akik az 50-es években családalapítással, gyermekvállalással egy kisvárosból 170 ezer fős népes településsé tették Pécset.

– Egy életen át tartó munkával felépítettek egy élő, dinamikus nagyvárost. Magukban hordozzák és örökségül hagyják utódaiknak a tapasztalatokat, szellemi értékeket. És ezt a városnak kötelessége megköszönnie minden itt élőnek – mondta a politikus.

idősek napja, hl02
Páva szerint az idősek tették nagyvárossá Pécset

Kérte a jelenlévőket, ha vasárnap az urnákhoz járulnak, gondoljanak gyermekeikre, unokáikra, ükunokáikra, tartsák szem előtt jövőjüket. Egy egyszerű szavazattal gondoskodjanak róluk, ennek fényében voksoljanak.

A délelőtt folyamán énekesek, zenészek, zenekarok kedveskedtek a jelen lévő időseknek, méghozzá a legnagyobb pécsi tehetségek, akik városi, regionális és országos versenyeken értek el kitűnő eredményeket.

idősek napja, hl05
Színvonalas műsort állítottak össze a szervezők