Október végén minden a pécsi gyerekekről szól

Október utolsó két napja a pécsi gyerekeké és persze szüleiké lesz, ugyanis két olyan remek őszi családi programmal is várja őket a Bóbita Bábszínház, amelyeket kár lenne kihagyni.

hirdetés

 

Faragjunk együtt töklámpást!

Újra itt a pécsi Halloween, újra eljött tehát a hagyományos Töklámpás-nap ideje is, amelyet idén is a Bóbita Bábszínház és az American Corner rendez meg azoknak a pécsi családoknak, akik szeretnének együtt kifaragni pár vicces, vagy épp rémisztő töklámpást.

Elijesztik a rossz szellemeket
Elijesztik a rossz szellemeket

Október 30-án, pénteken egész napos programmal várja a gyerekeket és szüleiket a Bóbita Bábszínház egy családias hangvételű töklámpás-faragásra. Az immáron pécsi hagyománnyá vált Töklámpás-napon a bábszínház és az American Corner közreműködésével a kicsik és nagyok elkészíthetik saját álom-töklámpásukat, amelyekkel idén is közösen díszíthetik fel majd a bábszínház épületét.

A gyerekek imádják ezt a napot
A gyerekek imádják ezt a napot

A délelőtt 10 órakor kezdődő családi napon bárki bármilyen lámpást készíthet a helyszínen található, vagy épp a magukkal hozott sütőtökökből. A vidám őszi összejövetelen csupán az számít, hogy a gyerekek és szüleik, barátok és rokonok együtt készítsék el a Halloween szimbólumaként ismert lámpásokat, amelyek a népi hiedelmek szerint a gonosz szellemeket elűzik, elhunyt szeretteinket viszont segítik a hazatalálásban.

A legnagyobb élmény a legkisebbeknek

Október utolsó napján a legkisebbekhez szól a Bóbita Bábszínház, ugyanis a több éves múltra visszatekintő csecsemőszínház előadásából a tipegők számára fény derül a természet számos érdekességére, és az élővilág csodáira is. Emellett persze játszhatnak is egy jót.

A csecsemőszínház minden alkalommal elbűvöli a kicsiket
A csecsemőszínház minden alkalommal elbűvöli a kicsiket

A csecsemőszínházi előadásoknak Pécsen már nagy hagyománya van, hiszen a Bóbita Bábszínház kamaratermében már közel 8 éve rendezik meg a legkisebbek számára a legnagyobb örömöt jelentő színes, szórakoztató, interaktív előadásokat. Illés Ilona és Csizmadia Gabi, a csecsemőszínház mögött álló alkotók idén is előrukkoltak igazán kreatív, látványos és aranyos darabokkal, amelyek közül a Tipegő-topogót az apróságok és szüleik október 31-én, szombaton 10 órakor meg is tekinthetik – vagy inkább át is élhetik.

Tanulhatnak is a darabokból
Tanulhatnak is a darabokból

A rendhagyó, 20 perces kis történeteket kifejezetten a 0-3 éves korosztály számára írták, különlegességük pedig az, hogy nincs valódi színpad a teremben. A picik így az előadással egy síkban ülhetnek vagy mászkálhatnak, a lényeg azonban mindvégig az, hogy a szülők és gyerekek az adott darab részeseivé váljanak, együtt éljenek a szereplőkkel, és ha kell, akár be is kapcsolódhatnak a vidám, de mindig tanulságos történetekbe. Október utolsó napján például a természet apró csodáit, titkait ismerhetik meg.

A csecsemőszínház azonban nem ér véget a „függönyök leeresztésével”, hiszen az előadások végén a gyerekek közösen játszhatnak a darab díszletei között, kipróbálhatják a bábokat, mondókákat gyakorolhatnak, és énekelhetnek a színészekkel.