Óriási lesz a tüskésréti Városliget

Tüskésrét: négy belvárosnyi területen lehet majd szórakozni

További nagyszabású fejlesztések következhetnek még a már elkészült tüskésréti szabadidőparknál. Csizi Péter országgyűlési képviselő szerint az egyik beruházás a már meglévő sportfunkciókat, a másik a turisztikai potenciált növelné. A két projekt összértéke megközelíti a félmilliárd forintot.

hirdetés

Látványos változásoknak lehetnek szemtanúi a pécsiek a hőerőmű korábbi zagytározójának helyén. A tüskésréti szabadidőpark létrehozása óta a helyiek egyik kedvenc sportközpontjává vált, miután az önkormányzat, a hőerőmű és egy magánvállalkozás együttműködése révén olyan fejlesztés valósult meg tavaly, amelynek eredményeként ma már népszerű vízisípálya játszótér, strandröplabdapálya, futókör és kültéri fitneszpark várja a mozgásra vágyókat. A terület azonban további beruházásoknak is teret ad.

Négy belvárosnyi területen lehet majd szórakozni
Négy belvárosnyi területen lehet majd szórakozni

Csizi Péter országgyűlési képviselő szerint ugyanis az önkormányzat által tervezett két újabb fejlesztés révén még tovább növelhető a terület látogatottsága, még jobb körülményeket biztosítanak a sportolni vágyóknak, a természet szerelmeseinek.

– A Kertváros Konzultáció megerősítette, hogy igény van további fejlesztésekre Tüskésréten. Az egyik beruházás során a szabadidős funkciókat szélesítenénk, amelynek keretében bővítenénk a játszóteret és fitneszparkot, sportpályákat alakítanánk ki, de növelnénk a parkolóterület nagyságát, és kerékpárutat építenénk gyermekek számára is – fogalmazott a politikus.

Ehhez a fejlesztéshez kapcsolódna szorosan egy haditechnikai élménypark kialakítása, amely elsősorban a terület turisztikai vonzerejét növelné.

– A haditechnikai park ötlete az önkormányzattól, turisztikai- és marketingszakértőktől származik. E szerint egy olyan tematikus parkot lenne célszerű létrehozni, amely országos szinten is ritkaságnak számít, s alkalmas lenne arra, hogy folyamatos vendégforgalmat generáljon.

természet, kirándulás, erdő, gyerekek
Kirándulóerdő várja a természetkedvelőket

Eme elképzelés értelmében egy olyan élménypark jönne létre, ahol bemutatnák a Magyar Honvédség szárazföldi, légi és légvédelmi arzenálját a II. világháború végét jelző korszaktól a rendszerváltás idejéig.

A két projekt mellett az Európa Zöld Fővárosa cím elnyerésének érdekében “kirándulóerdőt” alakítanának ki, ami mintegy ötven hektáron fogadná a természetjárókat, ráadásul a PTE fennállásának jövőre esedékes 650. évfordulója alkalmából az egyetem által elültetni kívánt 650 facsemete elhelyezésére is Tüskésréten valósulhatna meg.