Óriásterepjáróval tüntet a zálogházas pécsi MSZP-elnök

Nem szerepel az MSZP pécsi elnökének, Gulyás Emilnek a vagyonbevallásában az a Mitsubishi terepjáró, amellyel kedden tüntetett, és amit olvasónk szúrt ki. Az ügyvédként dolgozó Gulyás által használt kocsi tehergépkocsiként van forgalomban. 

Kedden ismét kivonultak az MSZP-s és DK-s aktivisták – jó részük nyugdíjas –, hogy a szakszervezetekkel közösen tartsák fel a reggeli csúcsban a forgalmat azért, hogy a kormányt térdre kényszerítsék. Ezúttal is kint volt Gulyás Emil, az MSZP pécsi elnöke, aki – ahogy azt olvasónk jelezte – egy 2011-ben gyártott Mitsubishi L200-as terepjáróban ült a sofőrülésben.

A kemény munkára termett igavonó gépjármű 181 lóerős, jelenlegi ára a használtautó-piacon 6 millió forint körül alakul. A politikus által használt kocsi fajtája a nyilvános adatbázis szerint tehergépjármű. Az MSZP pécsi elnökének legfrissebb, nyilvános, mindenki számára elérhető vagyonnyilatkozatában viszont egyetlen autó sem szerepel. 

Gulyás három, pénzügyi tevékenységgel, kereskedelemmel, ingatlanokkal is foglalkozó vállalkozásnak is résztulajdonosa. A zálogházat üzemeltető egyik cégnek – a nyilvános cégadatok szerint – csak a kamatokból származó bevétele 2017-ben 100 millió forint volt, s közel 320 millió forintos követelése volt ügyfelekkel szemben.

Gulyás korábban azt mondta a zálogházakról, hogy Mária Terézia idején tulajdonképpen szociális intézményként is vezették be azokat.

hirdetés

Hirdetés