Örökre a rácsok mögött?

Életfogytig tartó fegyházbüntetést kért az ügyész arra a két férfira, akik a vád szerint 2010-ben Cserdiben megölték egyik ismerősüket, majd feldarabolták és elégették – derült ki az ügy hétfői tárgyalásán a Pécsi Törvényszéken. A bíróság levelet is kapott a börtönből. 

hirdetés

Vádalku reményében egy fogvatartott írt a Pécsi Törvényszéknek, hogy tudomása van arról, hol van annak a férfinak a koponyája, akit a vád szerint D. Cs. és K. J. ölt meg négy évvel ezelőtt nyáron, és amelyet azóta sem találtak meg.  Az elítélt azt kérte, az információért cserébe enyhítsék büntetését és hazamehessen. A bíróság azonban nem rendelte el a tanúkénti meghallgatását, így hétfőn perbeszédekkel folytatódott a gyilkossági ügy tárgyalása.

Az ügyész azonban perbeszédében aljas indokból, különös kegyetlenséggel, társtettesként elkövetett emberölés és kifosztás bűntette miatt mindkét vádlottra feltételes szabadlábra helyezés kizárásával, életfogytig tartó fegyházbüntetést kért. Mint mondta, mindkettőjüknek az volt az érdeke, hogy  a rendőrség ne szerezzen tudomást a bűncselekményről, a testet tüntessék el, hiszen körözés alatt álltak a gyilkosság idején.  Leszögezte, az orvosszakértőknek különösen nehéz dolguk volt, hiszen a gyilkosság után kútba dobták a test maradványait, amelyet korábban feldaraboltak és felgyújtottak. A holttestet pedig egy évvel később lelték meg a nyomozók.

Az ügy harmadik érintettjére – egy fiatal lányra – bűnpártolás miatt letöltendő börtönbüntetés kiszabását indítványozta az ügyész.

A gyilkossággal megvádolt, büntetett előéletű férfiak közül a tárgyaláson D. Cs. visszavonta a bírósági szakban tett korábbi vallomását.  Azt mondta, K. J. megfenyegette, hogy vállalja magára a bűncselekményt, különben baja esik, és csak ezért vállalta korábban magára a gyilkosságot, pedig nem ő követte el. Azt elismerte, hogy megütötte az áldozatot, így testi sértést követte el, amit meg is bánt. A bíróságon azonban K. J. végig ingatta a fejét miközben hallgatta D. Cs.-t.

A tárgyaláson a gyilkossággal vádolt férfiak védői részben felmentést kértek, részben pedig a kisebb súlyú bűncselekményben való bűnösség megállapítását kérték, a bűnpártolással megvádolt lány védője pedig felfüggesztett szabadságvesztést kért védencére. A Pécsi Törvényszék szeptember 15-én hirdet ítélet.