Örül a baloldal Csizi szavainak

A baloldal kertvárosi képviselőjelöltje ma sajtótájékoztatón jelentette be, örül annak, hogy nem lesz, sőt nem is terveznek edadót Pécsen. Szerinte ez jó hír, amitől ő is és sokan megnyugodtak.

hirdetés

Lapunkban többször is foglalkoztunk már azzal, hogy egy törvény miatt az önkormányzatok jegyzője köteles nyilvántartást összeállítani a városban élő kutyákról. Ezért folyik Pécsett is már egy ideje az ebösszeírás. Többen azonban attól tartottak, hogy ez csak elterelés, a kormány és a város is ebadót akar bevezetni. Ezt ugyan korábban is határozottan cáfolták, de kedden maga az alpolgármester jelentette be, hogy szóba sem kerülhet ilyen, nem is ez a célja az egésznek.

– Csizi Péter alpolgármester sokunkat megnyugtatott és tisztázta, az ebösszeírásra azért van szükség, hogy az állatvédelmi törvényeknek megfeleljen Pécs – magyarázta ma délelőtti sajtótájékoztatóján a baloldal kertvárosi képviselőjelöltje. Korner Zsuzsanna hozzátette: hisz Csizinek, és másokat is erre biztat, de szerinte „nem túl jól szervezett” az ebösszeírás folyamata, ami kényelmetlenséget okoz sokaknak. Különösen azoknak, akiknek nincs kutyája, de mégis el kell küldeniük a „nullás bevallásukat”.

korner zsuzsanna (9)
Megnyugodott, de azért vannak problémák az összeírással.

A képviselőjelölt szerint nem tudni, hogy a hajléktalanok által összegyűjtött kutyákat ki és miként regisztrálja majd, de az is gond lehet, hogy sok kutyának van chipje, de nincs regisztrálva. Ezért kérdéses számára, hogy az így összeállított országos statisztika mennyire fogja tükrözni a valós adatokat.