Egyszerre örülnek és sírnak

Otthontérkép

hirdetés

Egyszerre örülnek és sírnak a pécsi ingatlanosok, mióta térképes keresőben lehet megjeleníteni a hirdetéseket. 

Az ingatlan.com közel 3500, de a csak pár hónapja működő otthonterkep.hu is több mint 1100 pécsi ingatlant kínál térképes keresőjében.

Utcára lebontva válaszhatjuk ki a lakást...
Utcára lebontva választhatjuk ki a lakást…

– Korábban soha nem árultuk el az általunk kínált ingatlanok pontos helyét, hiszen ezzel saját piacunkat rontottuk volna. Az idő és a technikai fejlődés viszont rákényszerített bennünket erre a lépésre. Van előnye is a dolognak, hiszen így egyes ingatlanokra könnyebben ráakadnak a vevők, ugyanakkor meg is kerülhetnek bennünket emiatt – mondja lapunknak a pécsi Medúza Ingatlan vezetője, Babos László; cége a multik után a legnagyobb Pécsen, 800 otthont kínálnak.

A hat éve a szakmában lévő Scherk András, a Kőház-Lak ügyvezetője azt mondja, bár valóban tartogat negatívumokat is az új rendszer, mindenképpen hasznos a térkép. Ő azt reméli, emiatt több lakás cserélhet gazdát Pécsett, egyszerűbb lesz eladni és venni is.

– Ha a vevő tudja, mit akar, olyan találati szűkítést képes elérni, amely megkönnyíti a választását. Idővel csak nyerni fog az egész piac az újítással – mondta lapunknak.

Azt várják, felpezsdül a piac
Azt várják, felpezsdül a piac

A térképeket böngészve kiderül, Kertváros és Uránváros panelházaiban kínálják a legtöbb eladó – csaknem ezer – lakást. A belvárosban is akadnak ugyanakkor szép számmal eladó lakások: csak a történelmi városmagban közel kétszáz, a Ledina-Surányi út-Tüzér utca-vasútállomás által határolt részen további hatszáz otthon vár kérőre.

Az árak egyébként Kertvárosban és keleten 4 milliónál kezdődnek, ennyiért akár egy Nagy Imre úti vagy egy Frankel Leó utcai 50 négyzetméteres otthont is kapunk. Nem meglepő módon belvárosban – főként a városfallal körülvett területen – tízmillió alatt nemigen lehet lakáshoz jutni, míg a mecsekoldali házak között elvétve van csak elfogadható színvonalú épület 20 millió alatt.

[box title=”Hirdetés”]Kőház-Lak Kft. 7624 Pécs, Nagy Jenő utca 12. Tel.: 72/954-022, 06-30/9897-330[/box]