Összefogást sürget az LMP

Keresztes László Lóránt, az LMP pécsi polgármesterjelöltje csütörtöki sajtótájékoztatóján bemutatta a párt programját. Azt mondta,  pártoktól független összefogásra lenne szükség a városban.

hirdetés

Mint kiemelte, kritikus öt év következik, ugyanis a jelenlegi városvezetés által felhalmozott problémákat pusztán a pécsi önkormányzat eszközeivel nem lehet orvosolni. A megoldást a pécsi közszereplőknek, politikusoknak, polgároknak az összefogása, közös gondolkodása és rendszeres konzultációja jelentheti, amely nagyban hozzájárulhat Pécs jövőbeli felemelkedéséhez.

LMP2

Együttműködésre építő programjuk megvalósítása érdekében Keresztes egy olyan formális, pártellentétektől független testület felállítását fogja kezdeményezni még a választások előtt, amelynek a város gazdaságfejlesztési stratégiájának megalapozása lesz a fő feladata. A válságból való kilábaláshoz ugyanis egy ilyen közös kommunikáción alapuló,  katalizátor-szerepet játszó vezetés volna szükséges szerinte.

A polgármesterjelölt ezután kezdett bele az LMP programjának ismertetésébe. Elmondta, hogy csökkentenék a lakosság és a vállalkozások terheit, azaz újragondolnák a helyi adók rendszerét. Kiemelte, hogy olyan olcsón és hatékonyan működő önkormányzatot kell kialakítani, ami teret ad a pécsi polgárok ötleteinek és a helyi adottságoknak. Keresztes hangsúlyozta, hogy vissza kell nyerni a hazai befektetők bizalmát és ösztönözni kell a lakosságot a helyi termékek fogyasztására. A város gazdasága csak úgy építheti újra önmagát – folytatta Keresztes –, ha a leendő városvezetés mind a magasan képzett, mind pedig az alacsonyabb végzettségűekre is egyaránt alapozna.