Összefogott a város a pécsi mesteredzőért

A legnagyobb közösségi oldalon folyamatosan osztják Heckenberger Iván pécsi harcművész és mesteredző felhívását, akinek súlyos betegsége miatt vérre van szüksége. A pécsiek összefogása határtalan, eddig nagyon sokan – és szerencsére egyre többen – adnak vért a sokak által tisztelt szakember gyógyulása érdekében.

hirdetés

Pár napja osztotta meg a rossz hírt saját oldalán Heckenberger Iván, amelyben azt írta, hogy sürgősen vérre van szüksége, miután nem sokkal korábban súlyos betegség támadta meg szervezetét. Azóta rengetegen siettek a segítségére, sokan adtak vért a szakember számára.

A hazai kick-box (és számtalan egyéb küzdősport) elismert mesterének egészségéért tanítványok és jó barátok ezrei aggódnak – még a határon túlról is. A pécsi DOZSO SE egyesület alapítója és mindenese állapotáról jó barátja, Németh Péter a család felhatalmazása alapján úgy nyilatkozott megkeresésünkre, hogy egyértelmű, konkrét diagnózist még nem állítottak fel az orvosok, még várják a korábban elvégzett vizsgálatok (vérvétel, biopszia) eredményeit.

heckenberger iván1
Sokan drukkolnak neki, hogy felépüljön

– Ami biztos, hogy nemrég kétoldali vírusos tüdőgyulladást kapott, ezért a klinikai központ intenzív osztályára került. Altatásban tartják, hogy minél előbb úrrá legyenek a tüdőgyulladáson. Amint ez sikerül, akkor a feltételezett betegségére tudják fordítani a konkrét kezelést – mondta.

A gyanú szerint leukémia támadhatta meg a beteg szervezetét.

Az eddigi összefogás ellenére néhányan rosszindulatú megjegyezéseket tesznek a közösségi oldalon, ezért Németh Péter a család kérését tolmácsolva kéri, hogy tartsák tiszteletben a családtagok érzéseit, magánszféráját és inkább drukkoljanak a mester minél előbbi gyógyulásáért – vagy adjanak vért. A felajánlásokat várják a Pécsi Vérellátó Központban, ahol naponta 8 és 15 óra (hétfőn és csütörtökön 8 és 17 óra) között lehet vért adni.

Bogolin Csaba, Heckenberger Iván jó barátja szerint – aki közzétette felhívását az önkéntes véradásra – az a lényeg, hogy folyamatos legyen az utánpótlás, egy-egy adag két-három hétig használható fel, utána természetesen újabb friss vérre van szükség. Ami fontos: véradásra a 18 és 65 év közötti egészséges emberek jelentkezhetnek, amihez tajkártya és személyi igazolvány szükséges. Heckenberger Iván vércsoportja A RH+, ennek ellenére bárki adhat vért, bár közvetlenül A és O vércsoportú vért kaphat.

Főoldali fotó: Dittrich Éva – www.pecsiujsag.hu