Összefogtak a parkok a családosokért

Nemcsak a családosok, hanem az állat- és természetbarátok is örülhetnek. Nem kell válogatniuk a legjobb parkok közt. Húsz százalékos kedvezmény jár ugyanis nekik, ha két helyre látogatnak el. A pécsi állatkert és a pogányi Zsályaliget fogott össze.

hirdetés

Jól indult az idei nyár a kalandvágyóknak. Pécsett a megújult állatkert, a közeli Pogányban pedig egy teljesen új élménypark, a Zsályaliget nyitotta meg kapuit. Ez utóbbi 23 hektáron kínál interaktív szórakozást gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Bár a két parkba a nyitás óta több tízezren látogattak el összesen, most mégis úgy döntöttek, hogy kedvezményeket is biztosítanak azoknak, akik mindkét helyre elugranának.

Így – a mostani összefogásnak köszönhetően – húsz százalékkal olcsóbban tudnak jegyet vásárolni azok, akik megnéznék a megújult állatkertet és utána ellátogatnának a vadonatúj pogányi élményparkba.

Agrárfarm is van a Zsályaligetben
Agrárfarm is van a Zsályaligetben

– A nyitás óta 3800 gyermek és 1000 tanár választott minket, de hétvégente is akár 200 család is érkezik hozzánk – mondta Török Eszter. A pogányi Zsályaliget Élménypark rendezvényszervezője elmondta, hogy egy teljesen új parkot létesítettek, ahol az interaktív tanösvényektől a drótkötélpályán át egyensúlyi és ügyességi játszó nyújt kikapcsolódási lehetőséget és szórakozást.

Nádkunyhót is építettek a gyerekeknek
Nádkunyhót is építettek a gyerekeknek

Az egyik legérdekesebb az agrárfarm, ahol a gyermekek ízelítőt kaphatnak a valódi gazdaságban végzett munkából, melyet mini traktorokon ülve élhetnek át. Termékeiket, áruikat, pótkocsikra pakolva a piacra szállítva adhatják el társaiknak. Nagy kedvenc a rendhagyó homokozó, ahol különböző “erőgépek”, csörlők, daruk segítségével tudják a kicsik a homokot szállítani

– A pécsi állatkert látogatottsága rekordokat dönt. A nyitás óta 65 ezren nézték meg a 4 hektáron elterülő zoo-t – mondta Borbás Károly. A Pécsi Állatkert igazgatója hangsúlyozta, hogy az általuk nyújtott élményt olyanok számára is elérhetővé kívánják tenni, akiknek nem lenne lehetőségük arra, hogy meglátogassák a megújult állatkertet. – A múlt héten írtuk alá azt a megállapodást, amellyel lehetővé tettük, hogy Somogy, Baranya és Tolna megyében nevelőszülőknél, gyermekotthonokban élő gyermekek ingyen nézhessék meg a pécsi állatkertet.

250 faj több mint 1000 egyede él a PécsZOO-ban
250 faj több mint 1000 egyede él a PécsZOO-ban