Összefogtak a pécsiek Fanniért

Több mint százan segítettek kisebb-nagyobb adományokkal Szentirmai Fanni családjának az elmúlt hetekben. Az alig kétéves kislány egy nagyon ritka betegségben, a Tay-Sachs-szindrómában szenved. A pécsiek összefogásából most részt vehetett egy ausztriai őssejtterápián, ami lelassíthatja egy kis időre az állapotromlást, ám a végcél egy amerikai kúra lenne, ahhoz azonban még szükség van további segítségre.

hirdetés

 

kislany__000000
A család nagyon hálás a pécsieknek, a támogatóknak

Alig egy hónapja mutattuk be Szentirmai Fannit, a 21 hónapos pécsi kislányt, aki súlyos betegségben szenved. A történetét aztán több helyütt elmesélték a helyi és országos sajtó munkatársai, pár nap múlva pedig egy közösségi csoport is alakult, ahol csaknem hatszáz ember csatlakozott az ügyhöz.

– Nehéz dolog segítséget kérni, sosem voltam kéregetős típus – mondja Szentirmai Balázs, az édesapa. Hogy most kislánya érdekében mégis megtette, arra barátai unszolása vette rá. – Utólag jó döntésnek tartom, hogy  megbíztam az emberekben és mertem a segítségüket kérni.

Nagyjából 3 millió forint gyűlt össze néhány hét alatt. Ez nagyrészt fedezte egy osztrák klinika őssejtterápiáját, amelyet a napokban végeztek el Fannikán.

– Az orvosok tájékoztatása szerint ennek köszönhetően körülbelül hat-nyolc hónapig stagnálni, vagy egy picit javulni fog majd a kislányunk állapota. Tehát nem szabadultunk meg a végső veszélytől, de időt nyertünk. A cél az lenne, hogy befizethessük Fannikát az amerikai kezelésre – mondta az édesapa.

Még most is többen telefonálnak a szerkesztőségünkbe, akik a Szentirmai családdal szeretnék felvenni a kapcsolatot.

– Én mindig szoktam adakozni, ha számomra fontos ügyről van szó. Ez lehet a város kultúrája vagy a hajléktalanok ügye. A Zsolnay szobor felújításához is hozzájárultam. Évente nagyjából harmincezer forintot tudok szétosztani. Tősgyökeres pécsi vagyok, az én lelkemnek akkor jó, ha tehetek a városért, a közösségemért – mondja Németh Gézáné. – Amikor elolvastam a cikket tudtam, hogy a kislány ügye ilyen fontos ügy. Remélem, hogy a család boldogságát leli Fannikában, aki épségben felnő.

– A pénzadomány mellett nagyon sok támogató levelet is kaptunk. Mindent köszönünk a pécsieknek és azoknak is, akik távolról állnak mellénk. Rettentő felemelő érzés ebben a nehéz időszakban – mondja az édesapa.

Az amerikai kúra költségei 20 millió forintnál is többre rúgnak. Ehhez továbbra is várják a pécsiek adományait. Ezen a közösségi oldalon megtalálhatóak az elérhetőségek.