Összement az uránvárosi Tesco, vajon mi lesz itt?

Az uránvárosi Tescóban valami nem stimmel. Kisebb lett, hiányzik körülbelül az egynegyede. De miért lehet ez? Valami gáz van az épülettel, vagy csak ennyire nem megy az üzlet? Esetleg egy brit sportbolt-hálózat fogja itt megvetni a lábát? Kiderítettük!

hirdetés

Bizonyára sokaknak feltűnt, hogy az uránvárosi Tesco hipermarketben komoly változások történtek. Mintha a valaha óriásinak számító Makay István úti üzlet összement volna, apránként eltűnt a terméksorok egynegyede. Sokan már arról pletykáltak a városban, hogy a több mint egy évtizede itt álló Tesco balesetveszélyessé vált, és hogy ezért egy nagyobb részét le kellett zárni.

Tény, hogy az üzlet kisebb lett, hogy egy csomó termék máshol kapott helyet, de nem kell senkinek azon aggódnia, semmilyen baj nincs az épülettel, sőt! A Tesco árusítóhelyének csökkenése mögött egy sokkal egyszerűbb ok áll, aminek ráadásul sok pécsi örülni is fog.

Mint azt megtudtuk, az uránvárosi üzlet nemsokára ugyanis társbérlőt kap, méghozzá egy híres brit sportbolt-hálózat, a SportsDirect képében. A Tesco médiakapcsolatokért felelős munkatársa, Varga Eszter azt mondta, hogy a pécsi helyzet nem egyedi, mivel már Budapesten és Székesfehérváron is hódít ez az úgynevezett “bolt a boltban” megoldás, amelynek köszönhetően a vásárlók egyszerre több bevásárlást is egy helyen tudnak megejteni.

Az 1982-ben alapított cég mára már nem csupán az Egyesült Királyságban, hanem szerte Európában is jelen van – 19 országban 270 üzletük van, a szigetországban pedig 420 boltot üzemeltetnek. Úgy tűnik tehát, hogy vetélytársat kap a pécsi Hervis és Decathlon.

A pécsi SportsDirect nyitási dátuma ugyan még a homályba vész, annyit viszont már lehet tudni, hogy előreláthatólag már idén ősszel böngészhetünk a SportsDirect portékái között. Az üzletben a kezdő- és a hobbisportolók, valamint a profi pécsi sportemberek is kedvükre mazsolázhatnak majd a cég saját-, valamint ismert világmárkák termékei között is.

A Hvg.hu azt írta, hogy a szlovák média értesülései szerint a Tesco nemzetközi pályázatot ír ki az egész közép-európai hálózatára, és a lehetséges felvásárló legfőképp az amerikai Walmart lehet, de szóba jönnek a franciák és japánok is. A Tesco nem kommentálta a hírt, de a mostani állás szerint inkább társakat keresnek, nem pedig maguk helyére más céget.