Összezavarodtak az időjósok: senki nem tudja, mi lesz

Teljes a bizonytalanság a következő napok várható időjárása kapcsán az ismertebb meteorológiai portálokon. A prognózisok között négy-öt fokos eltérések is voltak kedd délután, emellett mindegyik portál jelentősen módosított hétfői adatain is.

hirdetés

Vasárnap és hétfőn még arra figyelmeztetett az országos szolgálat, az Időkép.hu, az Esőtánc.hu és az Aigner Szilárd-féle Eumet.hu is, hogy kedden délutántól komoly lehűlés jön, nagyobb csapadékkal s akár jégveréssel, s szerdától visszaesik a hőmérséklet. Volt, ahol a 10 fokos csökkenést sem tartották kizártnak.

Ezzel szemben kedd délutánra mindegyik társaság átírta a forgatókönyvet, ráadásul a kimenetel is színesedett. Nem a korábban jelzett 20-24, hanem 30 fok közelében lesz a szerdai csúcs – legalábbis az ország keleti felén, míg az Alpokalján ennél tíz fokkal lehet hidegebb.

Most abban van egyetértés, hogy a kedd délutánra beharangozott nagy lehűlés – ugyan bizonytalanságokkal –, de valamikor szerda délután és csütörtök délelőtt között érkezik meg, s itt is marad.

A Pünkösdöt viszont jobb, ha nem tervezi még senki a prognózisok alapján, hiszen vasárnapra és hétfőre az országos szolgálat 24 fokot ír záporokkal, az Időkép 18-20-at főként napsütéssel, az Esőtánc 18-19-es sok esővel.

Ezt mondták kedden délután:

A hivatalos, országos prognózis
A hivatalos, országos prognózis
A közkedvelt Időkép.hu jelzései
A közkedvelt Időkép.hu jelzései
Aigner Szilárd előrejelzése
Aigner Szilárd előrejelzése
Az Esőtánc sok esőt mond Pünkösdre
Az Esőtánc sok esőt mond Pünkösdre