Osztályfőnök-helyettes lett a pécsi pumiból

Nudli, a speciális segítő kutya annyit járt iskolába, hogy még a tablóra is felkerül. Így történhetett meg, hogy az osztályfőnök mellett, tiszteletbeli osztályfőnök-helyettesként díszeleg a négylábú. 

hirdetés
A hétéves Nudlit sokan ismerik. Szinte mindenhol megfordul a városban, de a legtöbbet talán a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakgimnáziumban látni. Gazdája ugyanis ott tanít.

– Már a kezdetektől eljárt velem az órákra is, mivel terápiás kutya, ezért engedély nélkül velem jöhet bármilyen intézménybe – meséli Farkas Tamás, Nudli gazdája.

Nudli simán végig tud ülni egy 45 perces tanórát
Nudli simán végig tud ülni egy 45 perces tanórát

A gyerekek azonnal a szívükbe zárták a “tanársegédet”, aki még a kirándulásokra, sőt az ottalvós bulikba is elkísérte a fiatalokat.

– Szinte együtt élt a gyerekekkel, így tőlük jött az ötlet, hogy kerüljön fel a tablóra mint osztályfőnök-helyettes – mondja Tamás.

Farkas Tamás egyébként egy 17 fős zenész osztály osztályfőnöke, így nem sértődött meg a kérdés hallatán. A nem mindennapi ötlethez viszont igazgatói engedélyt is kellett kérni, mert nem sűrűn fordul elő, hogy egy állat is díszíti az osztályképet. Az iskola vezetősége meglepődött a kérésen, de Nudlit ismerve ők sem tudtak nemet mondani.

A tabló még csak most készül, de májustól egész biztosan meg lehet nézni azt majd a város egyik kirakatában.

Az osztály tagjai egyébként előszeretettel jártak önkénteskedni a Misina Természet- és Állatvédő Egyesülethez is, ahol kutyákkal is foglalkoztak.