Öt email után távozott a ZSÖK új sajtósa

Fél év alatt a harmadik sajtóreferenst fogyasztja el a Zsolnay Kulturális Negyed. Legutoljára – nem egész egy hét után – Horváth Tamástól, alias Petőfitől vált meg az intézmény. Márta István, a ZSÖK ügyvezető igazgatója megkeresésünkre elmondta: magasra tették a mércét.

hirdetés

Horváth Tamás december 9-én, hétfőn küldte az első, majd december 13-án az utolsó emailt szerkesztőségünk postafiókjába a ZSÖK sajtósaként. A megjelölt időintervallumban továbbított öt elektronikus leveléből kettőt hibásan postázott hírportálunknak, és vélhetően még egy tucat sajtóorgánumnak. Ezt követően eltávolították újdonsült pozíciójából.

Az esettel kapcsolatban megkerestük Horváth Tamást is, aki értetlenül áll a dolog előtt:

– Szerintem néhány elrontott emailnek még nem kellene egyből kirúgáshoz vezetnie. Épp, hogy kezdtem beletanulni az egész rendszerbe, amikor szombaton felhívtak, hogy hétfőn már nem kell bemennem. Most itt maradtam karácsony előtt öt gyerekkel, fizetés nélkül.

Horváth Tamással, az ismert pécsi “dzsentrivel”, a Dante kávézó atyjával és a Zsolnay Negyed (ex)sajtóreferensével a PécsMa.hu interjút készített új munkája kapcsán, ami szombaton meg is jelent. Ez után érkezett a telefon, hogy a pozíciót már nem ő tölti be, a ZSÖK-re vonatkozó részeket vegyük ki a cikkből.

A  Negyed korábbi sajtóreferense, Mester Zoltán nem akart nyilatkozni távozása okairól, illetve volt munkája “kulisszatitkairól”. Az biztos viszont, hogy a közel fél év alatt, mióta távozott a pozícióból, hárman adták át egymásnak a stafétabotot a kulturális intézménynél. Igaz, ebből a háromból Kovács Miklós – ismert pécsi rádiós – csupán ideiglenesen vállalta a sajtóreferensi feladatokat a ZSÖK-ben.

marta3

Márta István (képünkön), a Zsolnay Kulturális Negyed vezetője szerint igen magasra tették a mércét a szakmai munkát illetően, ennek pedig nem mindenki képes megfelelni.

– Azt kell mondjam, hogy egyáltalán nem könnyű megfelelni a követelményeknek. Nálunk a sajtóreferensi állást betöltőknek egyszerre több területen is képben kell lenniük. Meglehetősen összetett és bonyolult az intézményrendszer működése, melyben nagyon nehéz eligazodni. Senkitől nem váltunk el haragban, csupán arról van szó, hogy a próbaidő alatt kiderült, a feladat számukra nem testhezálló.

Ezen kívül azt sem lehet figyelmen kívül hagyni – tette hozzá, hogy a Zsolnay-negyed olyan szerepet tölt be Pécs, illetve az ország kulturális életében, mely egy hatékony, jól működő kommunikációt kíván meg és olyan szakembereket, akik maximális odaadással dolgoznak.

Gerner András ugyan még a kezdetek kezdetén, a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. megalakulásakor töltötte be a sajtóreferensi pozíciót, de a munkáról ő is hasonlóképp vélekedik.

– Összetett, szellemileg, de sokszor fizikailag is maximálisan megterhelő munkakörről van szó, mely nagy kihívást jelentett. Rengeteg feladatot kell egyszerre ellátni: sajtóközlemények írása, sajtótájékoztatók szervezése, a heti/havi programajánlók összeállítása, interjúk szervezése, céges belső kommunikációban való közreműködés, körlevelek írása, kiadványokhoz ismertető szövegek írása, korrektúra, sajtófigyelés, proaktív sajtómegkeresések – sorolja a napi munkát a volt referens.

Azt, hogy ki lesz a ZSÖK következő sajtómunkatársa, egyelőre nem lehet tudni. Egy biztos, a pozíciót hamarosan újra meghirdetik, így lehet jelentkezni.

Hirdetés