Óvodásokra dőlt egy fa az állatkertben

Minden előzetes jel nélkül dőlt ki egy termetes tölgyfa a pécsi állatkertben szerdán. A fa alatt éppen egy gyerekcsoport volt óvónőkkel. Öten megsérültek. 

hirdetés

Vélhetően az elmúlt napokban lehullott csapadék áztatta fel a talajt annyira, hogy minden előzmény nélkül dőlt ki az a fa, amelyet korábban egészségesnek tartottak. A fa alatt éppen egy óvodáscsoport volt.

A gyökerek megadták magukat

– Viharban már tört ki fa, de ilyesmi még nem fordult elő a pécsi állatkert életében, nagyon sajnálom a történteket – mondta Szatyor Miklós, a zoo igazgatója. – Rendszeren vizsgáljuk a fákat, a most kidőlt is egészségesnek tűnt, hiszen tavasszal kizöldült. Csak miután kidőlt, akkor vettük észre: gyökerei már elkorhadtak.

Hatalmas volt a fa

A balesetben öten sérültek meg, három gyermek és egy óvónő kisebb zúzódásokat szenvedett, egy másik pedagógusnak agyrázkódása lett.

– Már megkezdtük a növények felülvizsgálatát, a legkisebb gyanús jel esetén azonnal kivágjuk a beteg fákat – szögezte le Szatyor.

A helyszínre a rendőrséget is riasztották, adatot gyűjtöttek, bűncselekményre utaló jelet nem találtak. Az ügyben nem indítottak eljárást

A katasztrófavédelem munkatársait ehhez az esethez nem riasztották ugyan, de máshol volt dolguk még szerdán. Kasza Anett, a megyei igazgatóság sajtószóvivője elmondta, az egyik iskolánál kettétört egy fa, ami veszélyeztette a járókelőket, ezért a tűzoltók kivágták. Ott szerencsére nem sérült meg senki.

Fotók: BMRFK