Óvodát is elöntött az újabb esőzés

Az iskolásoknak biztosan emlékezetes marad a szeptember elseje. Amellett, hogy a hátitáskát, még az ernyőt és a gumicsizmát is cipelniük kellett hétfő reggel. Pécset hajnalban érte el az az esőfelhő, amivel 20-30 mm csapadék zúdult a térségre.

hirdetés

fotó 4

Szigetváron és Pécset okozott fennakadást a hétfő hajnalban érkezett zivatargóc, amiből majdnem egy óra hosszan zuhogott az eső.

fotó 2

A nagy mennyiségű csapadék több utcát és egy óvodát is elöntött. A Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint több mint egy tucatnyi bejelentés érkezett, főként pince és alagsor elöntések miatt.

fotó 1

 

fotó 3

–  Pécsett egy kertvárosi óvodába is ki kellett vonulniuk a tűzoltóknak, mert a bejelentés alapján 5 centiméternyi víz állt az épületben. A hirtelen betört víz azonban a kollégáim megérkezéséig le is vonult – mondta Sárkány Sándor, a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivő helyettes.

A legnagyobb fennakadást megint a Vasútállomás közelében, a Kopács utcában okozta az eső. Jelenleg három kármentesítés van folyamatban.