Páli fordulat az elhagyott póni ügyében

Aki megtalálta, az tette ki a lovat – derült ki 24 órával a mecseki póni befogását követően. Mint arról a pecsma.hu beszámolt, kedden hajnalban a Rengeteg utcában egy lovat találtak. Most páli a fordulat póni ügyben: aki találta, az akart megválni tőle, csak a lelkiismerete nem hagyta nyugodni, ezért most bevallott mindent.

hirdetés

Saját magát “jelentette fel” a rendőrségen az a nő, aki kedden hajnalban a Misina-, Természet és Állatvédő Egyesületet értesítette egy talált lóról.

– Most kaptam az e-mailt az asszonytól, hogy a ló az övé volt, de mivel meggyűlt vele a baja, egy lókereskedő azt tanácsolta neki, hogy tegye ki az utcára, majd értesítsen bennünket – mondta Farkas Tamás, a Misina-, Természet és Állatvédeő egyesület elnöke.

Farkas hozzátette: a nő elmondása szerint alig pár hete vásárolta a pónit, de szerinte nem volt annyira szelíd és barátságos, mint ahogy azt a kereskedő mondta neki. Miután erre fény derült a nő panaszt tett az eladójánál, hogy az állat nem engedelmeskedik eléggé és visszavinné neki. A kereskedő azonban nem kért ebből és azt tanácsolta: tegye utcára a paripát, majd hívja az állatvédőket, ők megoldják a baját. A nő így tett. Az egyesület jött és nagy médiafelhajtás közepette befogta a jószágot, karanténba tették, kivizsgáltatták és természetesen ismeretlen tettes ellen megindították az eljárást a rendőrségen.

Alig 24 órát követően azonban a nő bevallotta: ő tette az egészet és vállalja a felelősséget.

– A lehető legrosszabb megoldást választotta az asszony – teszi hozzá Farkas Tamás – hiszen most azért is kell felelnie, hogy a hatóságot félrevezette.

Úgy tudjuk, hogy alig több mint 47 ezer forintért vette a pónit.

Hogy mi lesz a szerencsétlen ló sorsa, arról majd a karantén feloldása után (ami jó egy hónap) döntenek. Elképzelhető, hogy a gyerekek közelében marad a Misina Állatmenhelyen.