Páncélos és fegyveresek jelentek meg a belvárosban

Kedden este ér Pécsre a Toborzó Országfutás 2016 elnevezésű verseny, amelynek célja, hogy közelebb hozza az emberekhez a honvédelem ügyét. A 2016 kilométernyi távot elhivatott futók teljesítik.

hirdetés

_MG_2353

2016. április 13. és május 20. között rendezi meg az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság a Toborzó Országfutást. A 2016 kilométeres, több mint kétszáz település érintésével folyó futás során az érintett településeken a katonák a helyi iskolák és intézmények bevonásával mozgósítják a lakosságot, hogy velük együtt fussanak, és így hangsúlyozzák az egészséges életmód fontosságát.

_MG_2356

A futás igazi alapvető célja a katonai hivatás népszerűsítése, a civil lakosság és a Magyar Honvédség kapcsolatának erősítése. Emellett a szervezők a helyi lakossággal közösen kívánnak emlékezni a magyar nemzet számára fontos történelmi eseményekre és mindazokra a katonahősökre, akik életüket áldozták a hazáért.

honvédség2
A 2016 km-nyi táv során a futók május 3-án este háromnegyed nyolckor érnek Pécsre, a Kossuth térre.

honvédség

A nap folyamán azonban már különböző programokkal várja a honvédség az érdeklődőket a Kossuth téri toborzóponton, így fegyverzeti bemutatót (mesterlövész fegyverek, gránátvető, gépkarabély, géppuska, pisztoly), gépjármű-technikai bemutatót (BTR 80 páncélozott csapatszállító, Mercedes terepjáró, stb..), valamint ruházati és vegyivédelmi bemutatót is láthat a közönség.