Több száz új munkahely Pécsett

Hosszú távú együttműködési megállapodást írtak alá szerdán a Pécsi Tudományegyetem, az IT Services Hungary Kft. (ITSH), valamint a pécsi önkormányzat képviselői az egyetemi oktatás versenyképesebbé tételéről, illetve közös oktatási és kutatási projektek indításáról.

Az egyetem speciális informatikai és idegennyelvi képzéseket szervez hallgatói számára olyan tudás megszerzésére, amellyel könnyebben helyezkedhetnek el a régióban egyre meghatározóbb munkáltatóvá váló ITSH-nál.

Páva Zsolt is aláírta a megállapodást.

A vállalat szakmai gyakorlati lehetőségeket, valamint gyakornoki álláslehetőségeket kínál, részt vesz az egyetem oktatóinak továbbképzésében és a hallgatói tudományos munkában. Az erről szóló dokumentumot Bódis József, a Pécsi Tudományegyetem rektora, Bőthe Csaba és Jürgen Grunert, az ITSH ügyvezetői, valamint Páva Zsolt, Pécs polgármestere látta el kézjegyével.

Bódis József rektor az ünnepélyes aláírás során elmondta: a társadalmi, gazdasági igényeket is ki kell elégíteniük, ezért szeretnék azt, hogy képzéseik gyakorlati hasznosulása már a képzés után megjelenjen. A rektor közölte: nagy öröm számukra, hogy a régióban olyan lépést tudnak megtenni, aminek a társadalmi, gazdasági haszna kézzelfogható. Az informatikai képzéseket illetően is fejleszteni szeretnének, ez pedig a mostani együttműködés kapcsán is tetten érhető, de ezentúl a megállapodás közös fejlesztésekről, pályázatokról is szól.

Bőthe Csaba, a ITSH ügyvezetője közölte: munkájuknak köszönhetően a vállalatok informatikai tevékenysége hatékonyabbá válhat. Frissen végzett, fiatal, nyelveket beszélő diplomásokat kell munkájukhoz megkeresniük, akik éreznek e terület iránt is affinitást magukban, ebben Pécsett találtak partnerekre. Az együttműködés biztosítja, hogy az IT Services továbbra is megtalálja a jól képzett munkaerőt az egyetem és a város segítségével. Perspektívát szeretnének adni az itt élő fiataloknak – mondta.

Páva Zsolt, Pécs polgármestere üdvözölte az ITSH bővítési terveit. A városvezető közölte: nagy erővel dolgoznak azon, hogy minél több munkahely jöjjön létre Pécsett, nagy örömmel tölti el, hogy ezt nagyon komoly informatikai cég teszi meg. Bízik abban, hogy sikerül a célként kitűzött több száz fős létszámbővítést elérni.

Több száz főt foglalkoztatnának.

A ITSH hazai elindulása óta dinamikusan fejlődik, immár 3.200 főt foglalkoztatnak Magyarországon. A 2012-ben létrehozott, jelenleg 104 fős pécsi telephely ebben az évben további 100-150 munkavállalóval bővül, és a tervezett, 600-800 fős kapacitását – a piaci körülményektől függően – várhatóan 2015 év végére éri el. A cég a német T-Systems International magyar leányvállalata. A hazai vállalat informatikai szolgáltató központja 2008-ban elnyerte az „Év befektetője” díjat.

Hirdetés

1 hozzászólás

 1. a Város azt se tudta sokáig ki ez a cég

  A PTE rektora és kis Bachmann hajtotta az egészet

  a polgármesteri vonal is intézhetne már legalább egy 1000 főt

  persze ez csak vicc volt:-))))))

  eddig se oldottak meg semmit

  jövőre mehetnek kémesre……….

Comments are closed.