Patikák, parkolás, boltok az ünnepek alatt

A karácsonyi ünnepek alatt a legtöbb szolgáltató és gyógyszertár zárva lesz, de változik a buszok menetrendje és a parkolási rend is, a legfontosabbakat pedig leginkább csak az éjjel-nappal nyitva tartó üzletekben lehet beszerezni. Patika mindig lesz ügyeletes, s az orvosi ellátást is megkapjuk természetesen.

hirdetés

December 24. és 27. között és az év utolsó napján a Tettye Forrásház Zrt. ügyfélszolgálata zárva tart és a folyékony hulladék elszállítása is szünetel az ünnepek alatt. A PÉTÁV szolgáltatásai tovább, egészen 29-ig nem lesznek elérhetők, azonban 31-én reggeltől délig újra várják az ügyfeleket.

Az Eon telefonos ügyfélszolgálata non-stop hívható az ünnepek alatt, 27. és 29. között, valamint január 1-jén viszont csak hibabejelentés esetén működnek a vonalak. Személyesen nem tudunk segítséget kérni, illetve panaszt tenni 24. és 29. között, illetve január 1-jén. December 30-án és 31-én pedig az ügyelet áll rendelkezésünkre, amennyiben előfizetős mérővel és visszakapcsolással kapcsolatos problémánk van.

A helyi járatos buszok közlekedésében is számos változás lesz az ünnepek alatt. Ezek részletes leírását a Tüke Busz Zrt. honlapján ide kattintva tekintheti meg.

Jó hír az autósok számára, hogy december 24-től egészen január 1-ig nem kell fizetni a parkolásért a városban. Bár emiatt nyilván szabad helyet is nehezebb lesz majd találni, sőt a parkolók akár zsúfolásig megtelhetnek.

parkoló

Gyógyszertárak tekintetében nem nagyon válogathatunk, egy-egy patika tart nyitva a három napos ünnep alatt, illetve 31-én és 1-jén. Az Árkád bevásárlóközpontban található Sipo Patika 24-én délután két órától, 27-e reggel hét óráig szolgálja ki azokat a pécsieket, akiknek gyógyszerre van szükségük. 25-én reggel nyolc órától másnap reggel nyolc óráig az Őrangyal Patika (Király utca 75.), 26-án szintén 24 órás ügyeletben a Melinda Gyógyszertár (Nagy Imre út), míg 30-án és az év utolsó napján a Bonus Patika (Kossuth tér) áll az emberek rendelkezésére január elsején reggel nyolcig, azt követően a Magyar Korona (Csontváry utca) az ügyeletes.

Amennyiben az ünnepi sürgés-forgásban valaki megsérülne, vagy az olykor kiszámíthatatlan időjárás miatt megfázna, megbetegedne, az orvosi ügyeletek készenlétben állnak. Ha háziorvos vagy gyermekorvos segítségére van szükség, először érdemes az 515-104-es, minden más esetben pedig az 536-000-ás telefonszámot tárcsázni. Ugyanis így pontos felvilágosítást adnak arról, hogy hol van az adott napon ügyelet.

kenyér

Előfordul, hogy a nagy készülődés közepette valamit kifelejtünk bevásárlókosarunkból, azonban ebben az esetben sem kell megijedni, ugyanis azok a kisboltok, melyek tulajdonosa dolgozik az üzletben, nyitva lesznek az ünnepek alatt. Az egyik kiskereskedelmi lánc vezetője például elmondta, a non-stop üzletek biztosan fogadják a vásárlókat, azonban a legtöbb bolt zárva tart majd.

 • yolo

  Sanszos, hogy időközben frissítették az ügyeleti rendet, mikor én néztem, az árkádnál pölö egy napi ügyelet volt csak, de mindegy

 • PS

  pedig abból vettem én is, tessék értelmezni…

 • re PS
 • PS

  az ügyeletes gyógyszertárak felsorolása pedig HIBÁS !
  (Melinda és Őrangyal mellett a Árkád patika IS ügyel, a Magyar Korona mellett a Bonus IS)

 • gg

  Egy elírástól még nem lesz értelmetlen egy egész cikk te s*gg…

 • pécsi

  A szerző olvassa át a cikket, mielőtt kiadja:értelmetlen mondat: a Pétáv 31-én reggel hétfőtől…… az kedd, de mindegy.