63 kamera lesz Pécsen

Hamarosan elindul egy program Pécsen, amelytől jelentős előrelépést várnak a pécsi közbiztonság javítása terén. Minderről Páva Zsolt polgármester beszélt, miután megbeszéléseket folytatott Hatala Józseffel, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnökével.

hirdetés

Egy nemrégiben megtartott közgyűlésen döntöttek róla a városvezetők, hogy egy teljesen új, több területre kiterjedő közbiztonsági program indul el Pécsen idén. Ennek megvalósítása már megkezdődött azzal, hogy a minap új járműveket, bicikliket kaptak a pécsi polgárőrök. Csütörtökön egy tanácsadó testület is munkához látott, amely javaslatokat dolgoz ki, hogy Pécsen növekedjen a biztonságérzet.

fatala1

– Azokra a lakossági igényekre adunk kézzel fogható válaszokat, amelyek a város közbiztonságával kapcsolatosak. Felháborító, hogy a város jó hírnevét, az itt élők biztonságérzetét bűnözők rongálják. Ennek véget kell vetni – mondta Páva Zsolt polgármester az ülés közben tartott rögtönzött tájékoztatón.

fatala2

Az intézkedések része, hogy a ma 39 kamerát számláló pécsi térfigyelő rendszert 24 új készülékkel bővítik még ebben az évben. Emellett megerősítik a Pécsen működő polgárőr szervezeteket, eszközöket vásárolnak számukra, az autós járőrözéshez benzinpénzt fizetnek nekik. Rendszeresen közbiztonsági tanácsadó testület folytat értékeléseket, ad javaslatokat a rendőrségnek a városházán.

A csütörtöki ilyen értekezleten jelen volt Hatala József, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács (NBT) elnöke is, aki elmondta: a megyei rendőrség már 90 százalékban elkészült egy teljesen új bűnmegelőzési programmal.
– A nyári idegenforgalmi szezonra már ennek mentén dolgoznak a pécsi rendőrök, az NBT pedig egymillió forintot biztosít a rendőrségnek kifejezetten megelőzési célokra – tette hozzá Hatala.