Páva: A nehezén már túl vagyunk

Két éve van új városvezetése Pécsnek, ráadásul biztos többséggel. A Fidesz úgy vezetheti a várost, ahogy szeretné – gondolják sokan. Vagy ez mégsem ennyire egyszerű? Interjú dr. Páva Zsolt polgármesterrel.

hirdetés

2010 októbere óta biztos többségben vezethetik a várost. Ez mekkora szabadságot jelent?

Jó tudni, hogy végre a pécsiekkel együtt, és úgy vezethetjük ezt a várost, hogy előre mehetünk. Egyúttal mégis nehéz, hiszen az elmúlt 12 év rossz politikája még mindig itt kísért és jelen van: két évvel a választások után is nap, mint nap szembesülünk vele.

Az átlagemberek nem emlékeznek arra, mi volt 2-3 évvel korábban…

Szerintem ez Pécsett nem így van! Itt kőkemény nyomot hagyott a múlt, amely miatt ma kitartásra és elszántságra van szükségünk, ha ki akarunk keveredni abból. A pécsiek okos és büszke emberek, a képlet pedig egyszerű: volt egy rendszer, amely csak a maga érdekeit nézte, miközben zálogba adta a várost és annak lakóit, és most van egy másik, amely visszavásárolja a zaciból, csak a pécsiek érdekeit nézi és igyekszik pozitívba átbillenteni a mérleget.

Ez mit jelent konkrétan?

Azt, hogy minden egyes nap Pécsért harcolunk és véget vetettünk a számolatlan pénzszórásnak! Pozitívban tartjuk azt a bizonyos mérleget, és ez sok lemondással, népszerűtlen, ugyanakkor szükséges döntéssel jár. De számos eredménye is van. Milliárdokkal csökkentettük a pécsiek adósságát és működésben tudjuk tartani a várost annak ellenére, hogy 2-3 évvel ezelőtt csődbe kellett volna mennie! Sőt, tudunk fejleszteni is.

Hogyan látja a jövőt?

Ha hihetünk a szakértőinknek, és eddig nem cáfoltak rá erre, akkor a nehezén már túl vagyunk! Ma már biztos lábakon áll Pécs, a kormány komoly partnerünk és a cégeink is sokkal olcsóbban, de hatékonyabban működnek, mint korábban. Mindez azt jelenti, hogy Pécset egy teljesen új pályára állítottuk, a siker útjára, amelyen azonban végig is kell menni. Az én célom pedig az, hogy a Pécsiek nyerjenek! 

 


[frame]A tények 2010 óta…

Visszaszerezték Pécs elprivatizált buszait, Öt milliárdos oktatásfejlesztési program indult, Rendszeresen ellenőrzik a közszolgáltatók működését, Mérik a pécsiek elégedettségét, Elindult a Poldi bácsi program, Szesztilalom: megfékezik az éjszakai italozókat, Nagyfoglalkoztatók érkeztek Pécsre (Jabil, Flextronic, Huawei), Újraindult a belvárosi buszközlekedés, Milliárdokkal csökkentik a város korábbi hiteleit, Pécs stabilan fizetőképes, nem tartozik senkinek, Építészeti, kulturális, szakmai díjak tucatjait nyeri Pécs, Pécs az egyik legkedveltebb hazai turisztikai célpont lett, 23 ezer négyzetméternyi kátyút javítottak ki, Pécs az ország legpezsgőbb kulturális, társadalmi eseményeinek központja, Pécs sok nagyváros számára követendő példa lett[/frame]

 

 

Ön szerint sikeresebb ma Pécs, mint két éve?

Eredmények

Loading ... Loading ...