Páva indiai óriáscégeknek mutatja be a várost

Indiai óriásvállalatok előtt mutatja be Páva Zsolt, Pécs polgármestere a városban lévő befektetési lehetőségeket. A városvezető az üzletember-találkozón nyolc multicég vezetőinek tart előadást.

hirdetés

Az önkormányzat a közelmúltban fogadta el a Pécs2020 programot, amelynek elsődleges célkitűzése a város új gazdasági pályára való állítása és a munkahelyteremtés. A Pécs és a kormány között tavasszal megkötött megállapodásnak szintén ez a sarkalatos pontja, éppen ezért szerepel a célok között az, hogy a kabinet támogatásával megnöveljék a jelenlegi, városi birtokban lévő ipari park méretét.

Páva Zsolt11122

A lépéssel olyan egybefüggő területet  alakítanak ki, amelyek akár nagyobb vállalatok érkezését is lehetővé teszik. Ezek mellett pedig ipari csarnokokat is építenek, amelyek szinte készen várják majd a betelepülőket.

Páva Zsolt, Pécs polgármestere hétfőn a fővárosban több indiai nagyvállalat előtt mutatja be a Pécsen levő befektetési lehetőségeket, miután Malay Mishra, India magyarországi nagykövete meghívta az üzletember-találkozóra. Páva Zsolt elmondta, hogy a napokban egy nagy létszámú indiai gazdasági küldöttség jár Magyarországon és Romániában.

– Nyolc óriáscég van jelen ebben a delegációban a vezetőik révén. Ezek a cégek elég szerteágazó területen működnek, egyebek mellett az ipar, a vegyipar, a mezőgazdaság, a műtrágyagyártás, a szállodaipar és a közlekedés területén. Ezen cégeknek tartok előadást, bemutatót Pécs befektetési lehetőségeiről. Ezért hívott meg a nagykövet úr. Nagyon szívesen veszek részt ezen a találkozón, mert nagyon fontos, hogy Pécs ilyen szempontból is bemutassa lehetőségeit. Bízom benne, hogy lesz értelme ennek a találkozónak – mondta a polgármester.

Az indiai nagykövetség és maga Malay Mishra személyesen is nagy hangsúlyt fektetett magyarországi missziója során az üzleti kapcsolatok fejlesztésére Magyarország és India között. A 2015. június 29-én zajló tárgyalásokon a magyarországi és romániai üzleti lehetőségeket feltárni kívánó Indiai Ipari Szövetséget (Confederation of Indian Industra) nyolc olyan cég képviseli, amelyek a gazdasági élet legkülönbözőbb területein értek már el jelentős eredményeket, mind az indiai, mind a nemzetközi piacokon.

Ilyen cég például a gépgyártással, szerelvényezéssel, alkatrészgyártással, valamint fejlesztésekkel és dizájnnal foglalkozó Rico Auto Industries Ltd., a különböző ázsiai, európai és amerikai országokban az infrastruktúra, az energiaszektor, az ingatlanpiac és a szállodaipar területén sikeres befektetésekkel rendelkező Athena Ventures.

Ezen kívül a találkozón bemutatkozó üzleti vezetők olyan cégeket képviselnek, mint a műtrágyával, vetőmaggyártással, bio állateledellel foglalkozó Dayal Group; az INVIYA® márkanevet jegyző, legújabb textilipari technológiát kifejlesztő és alkalmazó Indorama Industies Ltd. vagy maga a Jet Airways Ltd., ez a légitársaság az indiai belső légi forgalom mellett nemzetközi célállomásokat is összeköt.

A magyarországi piacok után érdeklődő cégek között lesz még India egyik legnagyobb és legszélesebb profillal rendelkező víztisztító berendezéseket gyártó és exportáló cége, a Sartime Horological Private Ltd., a korábban csak belföldi és állami cukor-, bánya-, energia- és cementipari megrendeléseket kielégítő, mezőgazdasággal és infrastruktúrafejlesztéssel is foglalkozó Seftech India Private Ltd., valamint az IT szolgáltatások területén immár 46 országban 319 000 embert foglalkoztató Tata Consultancy Services.