Megújul a Balokány

Erősíteni fogja az önkormányzat a város turisztikai vonzerejét, ezért megújítják a Balokányt és a Barbakánt, valamint a Sétateret is annak érdekében, hogy még több és még színesebb pécsi programnak adhassanak méltó és rendezett otthont.

hirdetés

Páva azt is leszögezte: bár egyre több európai városban – például Párizsban és Velencében – próbálják betiltani, Pécsett maradnak a lakatok.

A polgármester mindezt annak kapcsán közölte, hogy az Európa Ifjúsági Fővárosa kolozsvári delegáltjait fogadta a pécsi lakatfalnál, ahol együtt helyeztek el függőzárakat.

kolozsvár-pécs, lakat1

Mint azt Páva Zsolt polgármester a lakat elhelyezése előtt elmondta, Pécs minden segítséget megad Kolozsvárnak abban, hogy 2021-ben sikerrel vegye az Európa Ifjúsági Fővárosa címmel járó akadályokat, egyben szakmailag is segíti majd a város EKF-es szándékait. Hét év múlva ugyanis erdélyi testvérvárosunk viselné az Európa Kulturális Fővárosa címet.

kolozsvár-pécs, lakat3

A kolozsvári delegáció kétnapos látogatása során megtekinti Pécs számos kulturális nevezetességét, ellátogatnak a Cella Septichorába, a Zsolnay Kulturális Negyedbe, a Leonardo-kiállításra, valamint aláírnak egy – az ifjúsági testvérvárosi kapcsolat létesítéséről szóló – dokumentumot.