Nyerni fog a HVG szerint

Páva Zsolt

Kikből lesznek fideszes polgármesterek címmel összeállítást közöl legfrissebb számában a HVG. A lap úgy számol, hogy a 23 megyei jogú városból, illetve a 23 fővárosi kerületből összesen 5 olyan hely lesz, ahol a baloldal biztosan nyerni fog. Pécsett simán győz majd Páva, mivel nincs komoly ellenjelölt – írja a HVG.

hirdetés

A hetilap 4 oldalas elemzésében úgy kalkulál, hogy Pécsett sima győzelemre számíthat Páva, legalábbis minden jel erre mutat, különösen úgy, hogy az ellenzék nagyon megosztott.

Úgy fogalmaznak, hogy “a helyi hatalom ideológiai üzenete össze sem vethető a központi kormányzat erőfetisizmusával, dohos és rossz ízlésű szenteskedéseivel, a győzelemre esélyes jelöltek egyikéről sem állítható például, hogy a magyarság isteni küldetéséről papoló Balogh Zoltán miniszter vagy a szervilizmust küldetéstudattal elegyítő Kerényi Imre miniszteri megbízott klónja lenne”.

“Alighanem csak az engedheti meg magának a Fideszben a különutasságot – írják a cikkben, aki stabilan hozza az eredményt, és nincs országos ambíciója”. Ilyen Páva Zsolt is – vélekedik a szerző.

A HVG úgy fogalmaz, hogy Pécset 2009-től “hatalomtechnikai labornak” használta az országos fidesz, előrvetítve, hogy ki, mire számíthat 2010-ben a kétharmados kormánytól.

A hetilap szerint a 23 megyei jogú városból, és a további 23 fővárosi kerületből csak Salgótarjánban, Szegeden, a XIII., XIV. és XIX. kerületben lehetnek egészen nyugodtak a baloldali indulók és szavazók ősszel.