A pécsiek nélkül nem lesz atomtemető

Ilyen lesz a világ 800 méterrel Boda alatt?

Pécsiek nélkül nem lesz atomtemető, hitelesen tájékoztatják az embereket a Boda térségében húsz éve folyó kutatásokról, s 2018-ban, a vizsgálatok lezárultakor kikérik a városban élők véleményét is Páva Zsolt polgármester ígérete szerint.

hirdetés

A városvezető lapunkat arról tájékoztatta, hogy meglátása szerint ellenzéki politikai pártok és különféle csoportosulások úgy tesznek, mintha eldöntött tény lenne a bodai atomhulladék tároló ügye, “megpróbálják félrevezetni a pécsieket, becsapni az embereket”.

Az igazság ezzel szemben az, s mindebben megerősítette Orbán Viktor miniszterelnök is a városvezetést, hogy a pécsiek véleménye és megkérdezése nélkül nem épülhet a jövőben semmiféle atomhulladék tároló a Mecsekben.

Nem dőlt el semmi, csak keresik a kiégett fűtőelemek helyét.
Nem dőlt el semmi, csak keresik a kiégett fűtőelemek helyét.

– A miniszterelnök világosan és egyértelműen fogalmazott: a majdani tároló ügyében nem a kormány, hanem az emberek döntenek majd. Ezt erősítette meg Lázár János miniszter is Pécsett, aki azt mondta: „huszonhárom éve folyik egy elemző munka, most annyi történt, hogy újabb vizsgálatokat rendelt meg az állam 2018-ig bezárólag”. Pécs nélkül pedig nem lesz döntés.

Páva Zsolt azt mondta, már felvettük a kapcsolatot a kutatásokat végző céggel annak érdekében, hogy hitelesen tudják tájékoztatni a pécsieket a több mint 20 éve folyó kutatásokról és a jelenlegi, legfrissebb információkról.

– Szeretnénk folyamatosan információkat kapni a térségben folyó vizsgálatokról, 2018-ban pedig, amikor lezárul a következő szakasz és minden információ birtokában lesznek a pécsiek, szeretnénk hitelesen megvizsgálni a Pécsett élők véleményét és álláspontját, amelyet közvetíteni fogunk a kormánynak – szögezte le a városvezető.

Hozzátette: eddig és ezután sem fognak a pécsiek akaratával ellentétesen dönteni.