Páva: van még feladat

Komoly erőfeszítéseket kellett tennie a pécsi önkormányzatnak az elmúlt években, s a városban élők közös büszkesége az elért számos eredmény. Ezzel együtt van még teendő, feladat – mondta a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje pénteken a Szent István téri szökőkútnál.

hirdetés

Páva Zsolt a 2009-es tavaszi időközi választások óta vezeti Pécset, így az elmúlt öt és fél évről, valamint a következő önkormányzatra háruló feladatokról tartott sajtótájékoztatót pénteken

Páva Zsolt1

Utalt arra, hogy olyan helyzetből kellett indulni bő öt éve, amely nem ideális egy polgármesternek. Felidézte, hogy adósságban úszott a város, a közszolgáltatásokkal problémák voltak, s veszni látszott az Európa Kulturális Fővárosa program is. Mindezek ellenére, tette hozzá, az elvégzett öt és fél éves munka rengeteget lendített a megyeszékhelyen.

Emlékeztetett rá, hogy a pécsiek segítségével úrrá tudott lenni az önkormányzat a problémás helyzeteken. A romokban lévő közösségi közlekedést egy modern rendszerré alakították, egy francia multitól visszaszerezték és olcsóbbá tették a vízszolgáltatást, a város megszabadult adósságaitól, a pécsiek igényeinek megfelelően szolgáltatnak az önkormányzati tulajdonú cégek, fejlődik Pécs turizmusa és több mint ötezer munkahely jött létre a városban – sorolta a városvezető.

Páva Zsolt azt mondta, az elért eredmények ellenére nem teljesen elégedett, hiszen, tette hozzá, a gazdaságfejlesztés területén többet szerettek volna elérni. – Azok a nagy cégek egy része, amelyekkel tárgyaltunk, nem Pécset választotta, bízunk benne, hogy az új pécsi ipari park, amely az M60-as autópálya mellett hamarosan elkészül, segít majd e kérdésben – fogalmazott a polgármester.

Aláhúzta: a fejlődéshez a források továbbra is biztosítottak Pécs számára, mert várhatóan a következő öt esztendőben mintegy 33 milliárd forintnyi forrás áramlik a megyeszékhelyre uniós pályázatokon keresztül. A pénz nagy részét a helyi gazdaság megerősítésére fogják fordítani.

Újságírói kérdésre a politikus elmondta, az új pécsi ipari parkot jövő héten fogják hivatalosan átadni; abban már rendelkezésre áll a teljes közműszolgáltatási paletta, utak állnak benne rendelkezésre, készen áll a telekommunikációs szolgáltatás.

Kitért arra, amennyiben ismét megkapja a bizalmat a választóktól, akkor minden erejével azon lesz, hogy a város megadja a munkahelyteremtéshez szükséges hátteret, ezért meg kell tenni mindent a cél érdekében. Ilyen eszköz lehet az új ipari park, mondta zárásként.