Páva tárgyalt a tüntető hallgatókkal

Pár éve felállították már a teljes EHÖK-vezetést bizalomvesztés miatt

Személyes egyeztetésre hívta a tüntető diákokat a polgármester. Páva szerint nem volt jól előkészítve a felsőoktatási keretszámokra vonatkozó javaslat. Pécs együttműködik és segíti a fiatalokat.

hirdetés

A múlt héten petíciót juttattak el a diákok a Városházára. A polgármester ezután kezdeményezte a keddi, személyes találkozót.

– Pécs egyetemváros, ezért az universitas sikeressége alapvető szempont a város számára is. Ha nem működik jól az egyetem, akkor az nagy kárt okozhat – mondta lapunknak Páva Zsolt a megbeszélés után, aki szerint Pécs csak akkor lehet sikeres, ha az egyetem is az.

A polgármester közölte: megérti a diákokat, mert szerinte nem volt jól előkészítve a felsőoktatási keretszámokra vonatkozó javaslat, ám azt is hangsúlyozta: az indulatokat nem az utcán kell levezetni, hanem le kell ülni tárgyalni.

Páva Zsolt ezért egy olyan fórum létrehozását javasolta, amelyen minden érintett –  diákok, szülők, oktatók – ott lenne. Mint mondta, a pécsi érdekeket együtt, az egyetemmel, diákokkal tudják igazán jól képviselni.

A hallgatók is pozitívan értékelték, fontos lépésnek tartották a megbeszélést. A PTE hallgatói önkormányzatának alelnöke, Pintér Mihály úgy vélekedett: a kezdetektől fogva azt hangoztatták, hogy minél szélesebb összefogást szeretnének a mozgalmuk mögé állítani.

– Már felvettük a kapcsolatot különböző civil szervezetekkel, de nagyon fontosnak tartottuk, hogy a város vezetése, politikusai is értsék meg a problémánkat, együtt érezzenek a hallgatókkal. Örülünk annak, hogy Páva Zsolt nyitott az együttműködésre – monda. – Nem a kormány ellen, hanem a felsőoktatásért harcolunk.

A diákok azt szeretnék, ha javaslataik eljutnának a kormányhoz.

 • nyugger

  Kosarasnak!
  Páva Zsoltot nem az MSzP hagyta a városra, hanem cinkosai választották meg!

 • Kosaras

  Kiváncsi lennék azokra akik kritizálják a polgármestert hogy mit csinálnának ők a szük mozgástérbe amit a szeretett mszp.jük hagyott a városra!!!

 • nyugger

  Páva meg az egyetemisták……Makó és Jeruzsálem!