Páva Zsolt is gyertyát gyújtott az elesettek emlékére

Páva Zsolt, Pécs polgármestere is csatlakozott ahhoz a nemzetközi kezdeményezéshez, amelynek során gyertyagyújtással adóztak a háborúk áldozataira. November 11-én, 11 óra 11 perckor ugyanis a harctéren elesett katonákra emlékeztek.

hirdetés

A Háborús Emlékhelyeket Gondozók Társaságának 16 tagszervezete és a Krajczáros Alapítvány szervezésében került sor a mai napon arra a nemzetközi gyertyagyújtási akcióra, amelynek során a hazájukért elesett katonákra emlékeztek.

A szervezet célja, hogy a “közös Európában együtt emlékezés” jegyében a ma élő nemzedék tagjai közül minél többen érezzék sajátjuknak a csatatereken elhunyt dél- és ükapáink sorsát, tekintsék fontosnak emlékezetük fenntartását. A hősök – köztük számos közkatona – így válnak halhatatlanokká.

A mai napon Páva Zsolt, Pécs polgármestere is csatlakozott a nemes kezdeményezéshez, s gyertyát gyújtott az elesettek emlékére. Ahogy a városvezető Facebook-oldalán is olvasható volt a ma délelőtti bejegyzésében, “magam is csatlakozom a nemzetközi gyertyagyújtási akcióhoz. Ma ugyanis 11 óra 11 perckor a harctéren elesett katonákra emlékezünk. Tisztelet a Hősöknek!”

Az akcióban civil szervezetek, iskolák, egyházak, fegyveres testületek képviselői is részt vettek, akik egy szál mécses vagy gyertya meggyújtásával fejezték ki tiszteletüket a hazájukért halt magyar és más nemzetek katonái iránt.