Páva Zsolt kiakadt már a betelepítés lehetőségén is!

Bár többször próbáltuk elérni a város első emberét, Páva Zsolttal pénteken, a cikkünk megjelenés után sikerült beszélnünk. A polgármester azt mondta, hogy súlyos következményei lehetnek a betelepítésnek. 

hirdetés

Mint megírtuk, több olyan szellemház is van a városban, ahova akár migránsokat is telepíthetnek, hogyha a brüsszeli akarat érvényesül.

Páva Zsolt, Pécs polgármestere lapunknak azt mondta, beláthatatlan következményei lennének a migránsok kényszerbetelepítésének, így nyilvánvalóan Pécset is érintené a probléma.

– Van ugyanakkor egy aduász mindannyiunk kezében. Népszavazáson adhatunk ugyanis a felhatalmazást az Országgyűlésnek, hogy hozzájárulásunk nélkül az Európai Unió egyetlen migránst se telepítsen az országba. Éljünk tehát a lehetőséggel és ne hagyjuk megvalósulni azt a rémálmot, ami fenyeget bennünket – mondta a városvezető.

Hozzátette: polgármesterként minden erejével azon lesz, hogy Pécsen egyetlen migránst se telepítsenek le az EU bürokratái, de ehhez szükség van a pécsiek felhatalmazására is, arra, hogy minél többen elmenjenek és NEM-mel szavazzanak október 2-án.