Páva Zsolt nyitott a párbeszédre

Páva Zsolt, Pécs polgármestere egy héttel előbb hívja össze az első őszi városi közgyűlést – közölte a Pécsi Újság.hu. Az ÖPE pedig újabb sajtótájékoztatóra készül, miután a szervezet elnökét, Kővári Jánost szerdán “erkölcsi hullának” nevezte a Jobbik. 

hirdetés


Az ellenzéki képviselők a Jobbik ötlete nyomán már hetek óta tervezik a rendkívüli közgyűlés összehívását, amelyen a város pénzügyi helyzetét vitatnák meg, ám eddig nem sikerült megegyezniük: előbb az ÖPE-s Kővári János mondta azt, hogy nem írja alá a Jobbik indítványát, majd erre válaszul Fogarasi Gábor, a Jobbik parlamenti képviselőjelöltje durván beleszállt Kőváriba, mondván korábban egyáltalán nem volt baja az ellenzéki párt javaslatával.

Mindezek után Páva Zsolt, Pécs polgármestere szerdán úgy nyilatkozott, hogy a szeptember 14-re tervezett rendes közgyűlést már egy héttel korábban szeretné összehívni.

– Alig több mint fél év van hátra a parlamenti választásokig, az ellenzék ideje fogy. Megértem, hogy ebben az időszakban az ellenzéki pártoknak helyben komoly, fentről kijelölt feladatai vannak. Aktuális vagy annak mondott témákat megragadva mind erősebben igyekeznek ilyenkor nyomás alá helyezni a városvezetést, ezzel is mutatva, hogy keményen dolgoznak – fogalmazott Páva Zsolt.

A polgármester azt mondta, az ÖPE közgyűlésen tárgyalandó felvetéseivel, így a város helyzetéről való párbeszéddel, a megoldási javaslatok megvitatásával egyetért, így részéről kezdődhet is a párbeszéd.

Az ÖPE szerdán bejelentette, hogy a keddi sajtótájékoztatójuk után csütörtökön újabbat tartanak a kialakult helyzetről.