PDSZ: a közoktatás a lakosságot alapvetően nem érinti

Nem lehet egyszerű most érettségiző diáknak lenni

A Pedagógusok Demokratikus Szövetsége úgy véli, a közoktatásban dolgozók nem végeznek a lakosságot alapvetően érintő tevékenységet – ezt írta az MSZP-közeli helyi balliberális lap. A PDSZ pécsi vezetője egyébként a balliberálisok által szervezett tüntetések egyik aktív közreműködője.

hirdetés

A nőket néhány napja ellőrobotoknak nevező MSZP-közeli helyi lapnak nyilatkozott a kisebbik pedagógus érdekképviselet, a PDSZ vezetője arról, hogy szerintük nagyon sokan akarnak sztrájkolni.

A PDSZ helyi vezetője a legutóbbi 25 fős kormányellenes tüntetésen is ott volt

Éppen ezért az is szóba került, hogy biztosítani kellene az elégséges szolgáltatást, vagyis azt, hogy a szülők – akik szeretnének dolgozni, tudjanak is – a gyermekeiket egy esetleges munkabeszüntetés után is az iskolába vihessék. Igen ám, de a PDSZ érvelése szerint a közoktatásban dolgozók nem végeznek a lakosságot alapvetően érintő tevékenységet, ezért ha arra kerül sor, akkor a szülőknek kell megoldaniuk majd azt is, hogyha sztrájk lesz.

Mint az ismert, a nagyobbik érdekképviselet, a Pedagógusok Szakszervezete viszont elsősorban tárgyalásokkal kíván eredményt elérni. A két szervezet támogatottságban nagyságrendi, tízszeres különbség van a Pedagógusok Szakszervezete javára, hiszen a PSZ-nek közel országosan 30 ezer tagja van, míg a szóban forgó kijelentést tevő PDSZ-nek alig háromezer.

Hirdetés