Pécs a kalandok városa lesz!

Megnyit a Mecsextrém!

Pécsett megannyi lehetőség adódik az olyan városiak és turisták számára, akik értékes, kulturális, vagy épp szabadidős kalandokra vágynak. Az április elsején induló kedvezményekkel és nyereményjátékkal egybekötött Pécsi Kalandor program nekik szól!

hirdetés

A Pécsi Kalandor egy új, pécsi és Pécs-környéki szolgáltatók összefogásából született kezdeményezés, melynek lényege, hogy pecsétgyűjtős kalandtúra keretében mindenki megtapasztalhassa és átélhesse a város értékeit. Aki részt vesz a programban, az szó szerint kalandorként vándorolhat a város aktív pihenést kínáló nevezetességei és helyei között. Ez már önmagában is izgalmasan hangzik, a Pécsi Kalandort azonban igazán vonzóvá azok a kedvezmények és lehetséges nyeremények teszik, melyeket a programban résztvevők kapnak egyes helyszíneken.

Őri László és Siptár Dávid bejelenti a Pécsi Kalandort a tv-toronyban
Őri László és Siptár Dávid bejelenti a Pécsi Kalandort a tv-toronyban

A Janus Pannonius Múzeum, a Zsolnay Kulturális Negyed, a Pécsi Állatkert, a Világörökség, a Mecsextrém Park, az Uránia Mozi, a tv-torony és a Zsályaliget Élménypark nem mindennapi összefogásából létrejött Pécsi Kalandort március 31-én mutatta be a tv-toronyban Őri László alpolgármester és Siptár Dávid, a Pécsi Állatkert igazgatója.

Siptár Dávid kifejtette, hogy a program kedvezményei arra ösztönözhetik a pécsieket és a turistákat, hogy például az állatkert meglátogatása után felmenjenek a tv-toronyba, ezt követően egy múzeumi séta után a napot pedig zárják egy kellemes mozizással. A kezdeményezés célja – folytatta –, hogy megmozgassa az embereket és kedvezményes, hasznos szabadidőtöltést kínáljon mindenki számára, mert néha jó turistának lenni a saját varosunkban is.

-Nagyon nagy eredménynek tartjuk, hogy a Pécsi Kalandorban résztvevő szolgáltatók és cégek össze tudtak fogni, és nem egymás ellen, hanem Pécsért dolgoznak – mondta az állatkert igazgatója.

A Pécsi Kalandor program menetlevelei
A Pécsi Kalandor program menetlevelei

Őri László elmond, a város célja, hogy hét évvel az Európa Kulturális Fővárosa cím elnyerése után is fenntartsa azt a turisztikai és kulturális érdeklődést, mely a programév során a város felé irányult. Ezért az önkormányzat arra törekedik, hogy legyenek Pécsett olyan nagy rendezvények – mint például két éve rendezett az Europa Cantat vagy a Zsolnay Fényfesztivál –, melyek a várost ismét fel tudják helyezni a világ kulturális térképére.

– A pécsieknek és az idelátogatóknak olyan programokat kell felkínálnunk, melyekkel lekötjük a gyermek figyelmét és a szülők számára is olyan tartalmas kikapcsolódást biztosítunk, melyek a turistákat akár több napra is a városba hívják. A Pécsi Kalandort ez a cél hívta életre – mondta a városvezető, aki hangsúlyozta, hogy a programnak köszönhetően Pécs már “nem csak a kultúra, hanem a kulturális kalandok városa is lesz”.

A tv-torony is a kalandorok célpontja lesz!
A tv-torony is a kalandorok célpontja lesz!

De pontosan hogyan is működik a Pécs Kalandor? Nos, aki április 1-től felkeresi a programban résztvevő helyi látványosságot és ott belépőt vált, hozzájut egy saját menetleveléhez, ezzel pedig kezdetét is veszi a kedvezményes kalandozás! Egyes attrakciók 20 százalék kedvezményt kínálnak (Mecsextrém Park, Pécsi Állatkert, Zsolnay Kulturális Negyed, Világörökség Pécs) belépőik árából, míg máshol négy- vagy akár hétszáz forintos kedvezményeket is kaphatunk (Janus Pannonius Múzeum, Zsályaliget Élménypark), de az Urániában egy másfél literes pattogatott kukoricával is megjutalmazhatják a kalandorokat.

Az akció során azok közül, akik legalább 5 helyszínt felkeresnek, havonta egy családi hétvégét sorolnak ki a Zsályaliget Élménypark szállodájában, az összes élményt felhasználó kalandorok között pedig novemberben sorsolnak ki egy belföldi családi üdülést és egy Zsolnay étkészletet.