Pécs a világ legjobb ár-érték aranyú városai között

A világ legjobb ár-érték aranyú városai között szerepel Pécs a trivago.hu szálláskereső oldal felmérése szerint – méghozzá a top 10-ben.

hirdetés

 

Tavaly Szegednek sikerült bekerülnie a legjobb tízbe, most viszont Pécs van ott az első csoportban. Az Origo.hu szerint a trivago.hu által létrehozott lista három tényezőt vesz figyelembe: az adott város átlagos szállásárait , a szálláshelyek értékelését, valamint a szállások számát. Az átlagárat és a szálláshely-értékeléseket összevetve így a legjobb ár-érték arányú úti célok listája áll fel.

Girán János, Pécs alpolgármestere azt mondta, nem érte meglepetésként a hír, hiszen a kutatások szerint a kedvező árú szálláshelyek mellett azért is választják előszeretettel Pécset a turisták, mert a városban az idegenforgalmi szolgáltatások is olcsón hozzáférhetőek, egyben magas minőséget képviselnek európai tekintetben is.

Ráadásul, tette hozzá, Pécs azon ritka városok egyikének számít a nagyvilágban, amelyben egymáshoz közel számos attrakció található, a belváros jól felszerelt szálláshelyekkel, s ezekből gyalogosan könnyedén elérhetőek a szolgáltatások.

Azt mondta: a városvezetés kifejezett szándéka, hogy a kedvező ár-érték arány fennmaradjon és a magas színvonalú szolgáltatást is elérhető áron vehesse igénybe minden idelátogató, ezáltal is elősegítve a helyi gazdaság további növekedését.

A jövőt illetően elmondta: hamarosan egy teljesen megújult állatkert áll majd a Pécsre érkezők rendelkezésére, egy élményfürdőt is magában foglaló multifunkciós sportcsarnok megépítése várható, emellett a Pécs 2020 fejlesztési program számos, a turisztikai mutatókra kedvező hatással bíró beruházást is magában foglal.
20150924trivago-tablazat