Szeretnek a pécsiek adakozni

Több rekord is megdőlt idén Pécsett a Cipősdoboz akció apropóján: Pécs városa és egy pécsi gimnázium is győzedelmeskedett az adományozásban. 

hirdetés

A tavalyinál 25 százalékkal több, vagyis negyvenezer adomány gyűlt össze az idén a Baptista Szeretetszolgálat hagyományos karácsonyi adománygyűjtése, a Cipősdoboz akció során országunkban. Az idén 11. alkalommal megszervezett akcióhoz számos iskola, cég, baráti közösség és magánember csatlakozott. Pécs élen jár az adományozásban, idén több sikert is besöpört az akció során.

cipősdoboz akció2

cipősdoboz akció4

Ebben az évben Pécsett a Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesülete készítette elő a programot, így a dobozok egy részét a Szent Mór Iskola nagycsaládos gyerekei vehették át Weisz Fanni, Pécs Város Arca, Páva Zsolt, Pécs Polgármestere és Csizi Péter országgyűlési képviselő közreműködésével.

Vujity Tvrtko, Pécs Jószolgálati Nagykövete, aki 11. éve a Cipősdoboz akció egyik szervezője, örömmel jelentette be, hogy országosan a vidéki városok közül Pécsett gyűlt össze a legtöbb adomány. Szám szerint kétezer ajándék indult útjára, amelyeket délvidéki, felvidéki, erdélyi és magyarországi rászorulók kapnak majd meg. A csütörtöki ünnepségen nem csupán kaptak a nagycsaládos tanulók a Szent Mór Iskolában, de adtak is, hálájuk jeléül ugyanis karácsonyi versekkel és műsorral kedveskedtek az ajándékozóknak.

– További örömhír, hogy a világ 140 országában hódító Cipősdoboz mozgalom magyar rekordjaként országosan első lett a dobozgyűjtésben a pécsi Széchenyi István Gimnáziuma is, amely 604 dobozt gyűjtött össze és csomagolt be az akció során, amiért ötszázezer forintos jutalmat is kapott cserébe – jelentette be a hírt dr. Szenczy Sándor, a Magyar Baptista Szeretetszolgálat elnöke.

cipősdoboz akció7

cipősdoboz akció1

 

[note]

További siker, hogy idén harmadik alkalommal Baranya nyerte azt a jótékonysági versenyt, amelynek keretében  nagycsaládban élő rászoruló gyermekek juthatnak minőségi gyermekjátékokhoz. Ebben az évben rekordszámú, 2644 szülő választott ajándékot 4755 gyermeknek az országos karácsonyi játékban. Ezzel többek között a Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesülete által javasolt két sokgyermekes, rászoruló család karácsonyfája alá kerülnek igazi újdonságok: népszerű társasjátékok, könyvek, készségfejlesztő és -építő játékok, babahinta, hordozóeszköz több mint százezer forint értékben.[/note]