Pécs az Instagramon is szép

Zsolnay az Instagramon

Megnéztük, hogy a világ legnépszerűbb fotós alkalmazását használók mit és hogyan fényképeznek Pécsett.

hirdetés
Uránia Mozi

Bizonyára sok olvasónk okostelefonjain ott figyel a rendkívül népszerű Instagram nevű fotós alkalmazás, amellyel fényképeinket a különböző effektek és szűrők segítségével könnyen és gyorsan esztétikusabbá tudjuk varázsolni. Természetesen az így készült fotókat mindenki megoszthatja az interneten, némelyik fényképet pedig naponta akár több ezren is „kedvelhetik”. Az alkalmazás népszerűségén felbuzdulva utánajártunk annak, hogy Pécset miként ábrázolják az Instagramon tevékenykedő helyiek, turisták, vagy akár az önjelölt fotóművészek.

A TV-torony a Havihegyről
A TV-torony a Havihegyről

Sokak szerint Pécs a mediterrán hangulatok városa, amiben néhányan azért a mai napig kételkednek. A szkeptikusokat azonban kétség kívül helyre tudja rakni az a több tucatnyi Instagram-fotó, amelyeken Pécs úgy tündököl, mintha legalábbis egy tengerparti üdülőváros lenne.

Így néz ki egy mediterrán város
Így néz ki egy mediterrán város

Nem csupán Pécs hangulata fogta meg az alkalmazás felhasználóit, hanem a város legjelentősebb turistacsalogatója, Zsolnay Vilmos is. A porcelánmágnás tetőcserepei és épületdíszei pedig legalább olyan gyakran fotózott dolgok, mint a Zsolnay-negyedben és a város múzeumaiban látható műtárgyak.

Zsolnay az Instagramon
Zsolnay az Instagramon

Az Instagram-fényképeket megosztók aktivitását elnézve úgy tűnik, hogy nem létezik olyan városnéző turista Pécsett, aki ne kapná le telefonjával a lakatfalat – legyen az az új, vagy a régi.

A lakatfalat is imádják az Instagram önjelölt művészei.
A lakatfalat is imádják az Instagram önjelölt művészei.

A Zsolnay-portékák mellett – nem meglepő módon – a Magasházat fényképezik talán a legtöbben. A szebb napokat megélt toronyház pedig szemmel láthatóan megihlette az Instagram fényképészeit.