SSC-ket (Shared Service Center), azaz szolgáltató központokat üzemeltető cégek képviselői találkoztak péntek délután a Kodály Központban. 

Ruzsa Csaba, Pécs gazdaságfejlesztésért felelős alpolgármestere mutatta be a rendezvényen azt a szakértői anyagot, amit a pécsi önkormányzat, a magyarországi SSC-ket tömörítő Hungarian Outsourcing Association (HOA), és a nemrég Pécsett irodát nyitott EY (a „Négy Nagy” nemzetközi tanácsadó cég egyike) állított össze. Ennek célja, hogy nemzetközi, főleg kelet-közép-európai kontextusban mutassa be ennek a piacnak a működését.

Ruzsa Csaba alpolgármester, és Varga Péter, az önkormányzat gazdaságfejlesztési főosztályának vezetője a rendezvényen

Az alpolgármester lapunknak elmondta, a szakértői anyag bemutatja, hogy az SSC-k esetében hogyan, mi alapján választanak helyszínt a cégek, milyen elemzéseket végeznek előtte, hogy Pécsnek ebből a szempontból mik az erősségei és gyengeségei, és hogy mit kell tenni annak érdekében, hogy a város még vonzóbb helyszíne legyen az ilyen beruházásoknak.

Ruzsa Csaba beszélt arról is, hogy egyik fő cél az egyetemisták itt tartása munkahelyek révén, a másik pedig, hogy az SSC-k helyszínéül szolgáló irodaházak potenciális építtetőinek konkrét javaslatokat tudjanak tenni, és be tudják mutatni, miért érdemes Pécsett beruházniuk.

Litván, lengyel, szlovák, cseh, és bolgár példákon keresztül elemzi az anyag a pécsi helyzetet, és mutatja be, hogy melyek az európai szintű versenyképesség kritériumai.