Pécs borai a negyedben

Pécs turisztikai szolgáltatásainak palettája tovább bővül a Zsolnay Kulturális Negyed E48-Üvegházban kedden nyíló WineSpiration interaktív borturisztikai kiállítással. Itt az évezredes hagyományokkal rendelkező Pécsi borvidék borkultúráját és a horvát határ menti borrégiók hagyományait, értékeit mutatják be.

hirdetés

Az új látványosságban jól megfér egymás mellett a vinotéka, bortrezor és az interaktív művészeti kiállítások, installációk, műtárgyak. A látogatók az üvegházban számos alkotó inspirációi által kerülhetnek közelebb a bor sokszínű világához, a Pécs-Mecseki Borút borászainak megismeréséhez.

A borokat ismertetés után meg is vásárolhatják. A kiállításnak helyet adó pincerendszer alapterülete több mint 300 négyzetméter, amely lehetőséget ad kulturális, gasztronómiai, szakmai programok lebonyolítására is.

A WineSpirationben a látogatók megtapasztalhatják, hogy a termelésen kívül a borászat különböző kellékeiből – legyen az egy hordó, egy palack, vagy akár egy dugó – a legkülönfélébb lakberendezési tárgyak, díszek készíthetőek.

A kiállítás művészi elemeinek nagy része megvásárolható műalkotásként fog funkcionálni, így ha a látogató kedvet kap, akár saját otthonát is berendezheti a borral kapcsolatos inspirációk eredményeiből, vagy az ajándékbolt kínálatából.