Pécs Guinness-rekordot döntött

Pécs megdöntötte a virágültetési Guinness-rekordot! Egy órán belül több mint 1500-an ültettek el 16 ezer virágpalántát Kertvárosban. 

hirdetés
Uránia Mozi

Pécs május 13-án megdöntötte a virágültetési rekordot, ugyanis a Viktória utca, a Maléter Pál út és a Krisztina tér által határolt területen egyszerre több mint 1500 pécsi ültetett el 16 ezer tő virágot, ráadásul rendkívül gyorsan.

A legkisebbek voltak a leggyorsabbak
A legkisebbek voltak a leggyorsabbak

A cél az volt, hogy egyetlen helyszínen egy óra alatt ültessenek el legalább ennyi virágot, a helyszínen összegyűlt óriási tömeg – köztük közel ezer óvodás és kisiskolás, civil szervezetek és polgárok – azonban bőven a határidő előtt, kicsivel több mint 20 perc alatt elültette a helyben nevelt virágokat. Mindez világcsúccsal elért Guinness-rekordnak számított, ezért a rekord hitelesítésével megbízott szakember már át is adta a rekord beállításáról szóló hivatalos dokumentumot a szervezőknek.

Rengeteg palánta került földbe
Rengeteg palánta került földbe

Csizi Péter országgyűlési képviselő lapunknak elmondta, hogy a rekordültetés része a „Virágos Kertváros” programnak, amelynek fő célja, hogy a legsűrűbben lakott városrészben minél több virágos terület legyen, hogy az ne csak nevében legyen Kertváros.

Sikerült!
Sikerült!

 

Emellett pedig a 14 ezer elültetett virággal, és az így kialakult mintegy 1500 négyzetméteres „virágoskerttel” Pécs a Zöld Főváros címre is esélyesebben pályázhat – mondta a politikus. Kiemelte, hogy a rekordkísérlet megvalósulásában számos támogatószervezet segédkezett, az esemény az ő anyagi támogatásukkal valósulhatott meg.

A levegőből így festett a rekorddöntés
A levegőből így festett a rekorddöntés

Az országgyűlési képviselő kiemelte, hogy az összegyűlt tömeg láttán már előre tudta, hogy meglesz a rekorddöntés, arra viszont nem gondolt, hogy ilyen gyorsan eleget tesznek a feladatnak.

Virágültetésben eddig egyébként a csúcstartó Budapest volt, nekik 1000 fővel 4 óra alatt 10 ezer palántát sikerült elültetniük.

rekord1
rekord10
rekord11
rekord12
rekord13
rekord14
rekord15
rekord16
rekord17
rekord18
rekord19
rekord2
rekord20
rekord22
rekord23
rekord24
rekord25
rekord3
rekord4
rekord5
rekord6
rekord7
rekord8
rekord9
hirdetés
Uránia Mozi