Pécs kíváncsi a fiatalok véleményére

Középiskolai diákönkormányzatokkal zajlott hétfőn konzultáció Pécsen: a városvezetés kíváncsi a fiatalok véleményére, és azt szeretné elérni, hogy minél többen tudjanak majd felnőtt életükben is városunkban boldogulni. A középiskolások kérdőíven is felvethetik az őket érintő témákat.

hirdetés

– A városvezetés különösen fontosnak tartja, hogy minden korosztályt megszólítson, és ha döntést hoz, előzetesen kikérje a véleményüket – fogalmazott a hétfői egyeztetés előtt Csizi Péter országgyűlési képviselő. A politikus utalt rá, hogy korábban már sikeres konzultációk folytak az idősekkel, a középkorúakkal, azonban a fiatalokkal még nem beszélték át részletesen az őket leginkább foglalkoztató témákat, problémákat, ez a kapcsolat nem volt olyan élő, mint amennyire szerették volna.

Csizi Péter hangsúlyozta, erre a rendszeres megbeszélésre ugyanakkor nagy szükség van, hiszen a városvezetés többek között azért fejleszti az oktatási, képzési rendszert, azért tárgyal vállalkozások Pécsre hívásáról, hogy a fiataloknak legyen lehetőségük Pécsen folytatni a felnőtt életüket is.

DSC_0246
Csizi Péter országgyűlési képviselő és Decsi István alpolgármester tárgyalt a fiatalokkal

Decsi István alpolgármester azt közölte, megkezdődött a város ifjúsági koncepciójának megújítása, ebben a munkában kifejezetten számítanak a leginkább érintettekre, azaz a fiatalokra, a diákokra. Éppen ezért egy kérdőívet is eljuttattak a pécsi iskolákba, s azt kérték a megjelent diákönkormányzati vezetőktől, segítsenek benne, hogy minél több fiatal válaszoljon a kérdésekre, juttassa el felvetéseit a városvezetéshez. Decsi István hangsúlyozta, rövid távon is sok teendő van, hosszú távon pedig az a cél, hogy a fiatalok majdan munkát találjanak – és azt Pécsen találják meg.

A mostani konzultációt a jövőben rendszeressé akarják tenni: legalább negyedévente terveznek hasonló egyeztetést, de felvetődő programok kapcsán akár havonta is leülhet tárgyalni, beszélni a városvezetés a pécsi fiatalokkal.