Pécs legdrágább albérletei

Nem egyszerű dolog Pécsett albérletet találni, ezt mindenki tudja, aki kutatott már a városban új hajlék után. A keresést pedig csak nehezíti, hogy Pécsett is akadnak olyan hirdetők, akik kissé elszálltak a bérleti díjakkal. Sőt, nem is kissé.

hirdetés

A mostanában híresztelt nagy albérletár-robbanás Pécset azért nem érinti olyan komolyan, mint ahogy azt sokan várták, hiszen ha átböngésszük a hirdetéseket, tucatnyi olyan kiadó lakásba futhatunk, amelyeket az alapvetően szokásos – havi 40-50 ezer forintos – árakon kínálják a főbérlők, persze rezsi nélkül. Ennyi pénzért Budapest külső kerületeiben például egy garzont is alig találni, tehát nem panaszkodhatunk.

Vannak azonban olyan meredek albérletárak is a városban, amelyektől elkerekedett a szemünk. Nézzük hát meg ezeket a lakásokat, mégis mire fel kerülnek annyiba, amennyibe.

Ez még nem is olyan drága lakás.
Ez még nem is olyan drága lakás.

A Jófogáson nagyon visszafogottak a hirdetők, a leghúzósabb – nyilván külföldi orvosis diákoknak szóló – ajánlat egy 63 négyzetméteres remek lakás az Ifjúság útján, mindössze havi 150 ezer forintért. Rezsi ebben nincs ugyan benne, de a 3 szobás, erkélyes, felújított, klímás lakásba még akár heti egyszeri takarítást is kérhetünk, ami ennyi pénzért végül is nem rossz.

Havi 240-ért nem mindenki engedheti meg magának ezt a lakást
Havi 240 ezerért nem mindenki engedheti meg magának ezt a lakást

A helyzet komolyan fokozódik, ha rálesünk az Ingatlan.com albérletáraira. Itt már találhatunk 240 ezer forintért is egy-egy szerényebb kuckót magunknak. Ebben a 90 négyzetméteres, Középmakár dűlőben található lakásban például van klíma, minden felújított, az egyetem egy köpésre van, és szerencsére a hirdető hangsúlyozza, hogy a rezsi nagyon alacsony. Ami jó, ha szeretnénk egy kicsit spórolni.

Innen csak a legpénzesebbek válogathatnak
Innen csak a legpénzesebbek válogathatnak

Ha viszont átkattintunk az Ingatlantájoló honlapjára, garantáltan fel fogjuk húzni a szemöldökünket a közel 300 ezer forintos kiadó lakások láttán. Érdekes módon szinte mindegyik az orvosi egyetem közelében található, a külföldi diákoknak nem okoz ugyanis nagy gondot kicsengetni ennyit egy álomszép lakásért.

A legdrágább pécsi albérletek egyike ez
A legdrágább pécsi albérletek egyike ez

Ez a havi 280 ezerért elkótyavetyélt 100 négyzetméteres, 4 szobás egyetemvárosi lakás például ízléses dizájnbútorokkal és klímával várja a pénzes diákokat, akik össze tudják dobni a bérleti díjat, a rezsit, és persze a beköltözéskor még az 560 ezer forintos kauciót is le tudják perkálni. Érdekesség, hogy ugyanezt a lakást az Ingatlan.com már 300 ezer forintért kínálja, nem mintha bárkinek is számítana az a 20 rongy.