Pécs szégyene lett az MDF-székház

MDF székház

hirdetés

Gyomorforgató élményben lehetett része annak, aki az elmúlt napokban a néhai pécsi MDF-székház környékén járt. A tárva-nyitva lévő bejárati ajtón bekukkantva ürülékkupacok, vizeletszag, eldobált ételmaradék és szakadt ruhák tudatták: a korábbi iroda egyre inkább az enyészetté válik. Az utódpárt intézkedni fog, ígérik.

Fosztogatni már nem tudják, hiszen korábban minden mozdíthatót kipakoltak az ingatlanból, de időről időre a mai napig feltörik lezárt kapuit és beköltöznek az MDF korábbi pécsi Apáca utcai irodájába a hajléktalanok. Az egykori székház nagyjából két esztendeje vált a csövesek tanyájává, ám az utódpárt korábbi ígéreteiből nem lett semmi: nem zárták megfelelően, s nem is értékesítették az épületrészt.

mdf székház5

Aki ma az iroda környékén sétál arra lehet figyelmes, hogy a ház ablakait kitörték, nyílászáróit szétverték, benne pedig mindenféle ruhaneműt halmoztak fel a csövesek. Bekukkantva emberi ürülékkel, vizelettel, mocsokkal, szemétkupacokkal is találkozhat a kíváncsiskodó.

mdf székház3

– Szörnyen lesújtó ez az egész, hiszen annak idején a rendszerváltást követő első magyar kormány miniszterelnöke, Antall József is megfordult nálunk. Utána olyan, számunkra fontos kollégák is eljöttek, mint Boross Péter vagy Dávid Ibolya. A párt szétesésének hattyúdala ez az egész, elkeserítő – mondta lapunknak egy nagy öreg MDF-es, aki annak idején kezet is rázhatott Antall Józseffel.

mdf székház4

A székház jelenleg a Magyar Demokrata Fórum utódszervezetének, a Jólét és Szabadság Demokratikus Közösségnek (JESZ) a kezében van. Az elnökhelyettes lapunktól értesült arról, hogy a ház a pécsi belváros szégyenfoltjává vált. Azt mondja, nem először történt meg a mindenki számára kellemetlen eset.

mdf székház2

– Az elmúlt időben többször tettünk intézkedéseket a helyzet normalizálása érdekében, többször lezártuk már az ingatlant, most ismét azonnali hatállyal megtettük ezt – mondja Horváth István. Hozzátette: az önkormányzati választások után ül össze a párt legfőbb döntéshozó szerve, amely dönt a párt által nem használt ingatlanok sorsáról is. Addig is, ígérte, a helyi emberük fokozottan ügyel arra, hogy a volt székház zárva is maradjon.