Célegyenesben a “pécsi Margit-sziget”

Tüke Kártyával olcsóbb lesz a wakeboard szezon

Június végén megnyílt Baranya megye első vízisípályája, a vasasi BEREK, nemsokára pedig már Pécsett is száguldozhatunk a tüskésréti park csúcs wakeboard-pályáján. Nézzük, hogyan állnak eddig ezek a pécsi parkok!

hirdetés

Sorra nyílnak a pécsi vízisípályák Pécsett. A semmiből bukkant fel nem is olyan régen a Pécs-Vasason található BEREK szabadidőpark. Mint azt korábban megírtuk, a parkban fél kilométer hosszú, ötoszlopos, egyszerre hat vízisíző vontatására alkalmas vízisípálya üzemel, ahol átlagosan 30 km/órával repeszthetnek a vízen kezdő- és a haladó síelők is. Persze nemcsak a wakeboard-őrültek élvezhetik itt a nyarat, hanem azok is, akik imádnak lovagolni, ugyanis itt nemsokára azt is lehet majd, amint elkészülnek a lovaglócsarnokhoz tartozó istállók. Lukács Tibor, a park ügyvezetője lapunknak elmondta, hogy noha pár napja nyitottak csak, a szabadidőközpont jól megy.

A vasasi pálya méretes, de kezdőknek és haladóknak is kitűnő
Kezdőknek és haladóknak is kitűnő

A tapasztalat az, hogy aki meglátogatja a helyet, az később elhozza ismerőseit is. Lukács hozzátette: annak ellenére, hogy 15 kilométeren belül Pécsett két vízisípálya is elérhető lesz, 2 év biztosan szükséges ahhoz, hogy a vízisíelésre igazán rákapjanak az emberek.

A BEREK pályája már üzemel és jól megy
A BEREK pályája már üzemel és jól megy

Ebből kifolyólag az első év lehet, hogy nem lesz nyereséges, viszont a két park kétszer annyi lehetőséget jelent majd az érdeklődők számára, ami hosszútávon kifizetődő lesz. Ugyanis „legközelebb” Siófokon található csak hasonló hely. Szerinte pedig aki a BEREK pályáján tanul, az biztos kipróbálja majd Tüskésrétet is, ez pedig fordítva is igaz lehet, a város pedig elbírja majd a két helyet.

Már csak a tó van vissza
Már csak a tó van vissza

Aki azonban nem akar Vasasra kiugrani, az lecsekkolhatja a nemsokára megnyíló tüskésréti szabadidőparkot, hiszen ott is lesz lehetőségünk a hullámokon száguldani. Megírtuk, hogy a Pécsi Víz Szolgáltató Kft. még tavaly ősszel kezdett hozzá a tüskésréti Central Wakeboard szabadidőpark megépítéséhez. Katics Viktor ügyvezető elmondta, hogy a park egyes részeire – például a vízisípályára – vonatkozó műszaki átadás megtörtént, és a futópálya is nemsokára körbeéri a szigetet. Már csak a tó műtárgyainak és környezetének rendezése van hátra, de amint az ezen dolgozó cég által végzett 150 millió forintos munka befejeződik, indulhat is a móka a város közepén. A tüskésréti parkban sem csak a vízisportok szerelmesei érezhetik jól magukat, hiszen a 225 millió forintos uniós pályázatból épülő Central Wakeboard Parkban az említett futópálya mellett edzőpark, játszótér, egyéb sportpályák és pihenési lehetőségek várják a pécsieket, és a távolabbról érkezőket is.

Pár hét és startol a pálya
Pár hét és startol a pálya

Katics Viktor elmondta, hogy szerinte nincs még egy ilyen hely az országban, ahol egymáshoz ilyen közel nyitott volna két hasonló profilú park, és ugyan tisztában van azzal, hogy a vasasi vízisípálya konkurenciát jelent számukra, úgy véli, hogy a két park csak a város előnyére válik, hiszen a turizmust a felkínálkozó választási lehetőség mindenképp fel fogja élénkíteni.