Kinder-tojás gyár Pécsen

kinder tojás gyár2

Jelenleg több mint hetven, idén év végéig 150, jövő év végéig 250 fő dolgozik már abban a pécsi gyárban, ahol a Kinder-tojások alkatrészeit, műanyag figuráit, csomagolását állítják elő. A megváltozott munkaképességű dolgozókat folyamatosan toborozzák.

kinder tojás gyár3

A paksi székhelyű “Emberekért” Közhasznú Nonprofit Kft. néhány hete kezdte meg a teljes üzemű termelést a Finn utcában, az ipari park területén. Nagy Károly, a cég ügyvezetője lapunknak elmondta, az országban összesen jelenleg 700 főt alkalmaznak, 97 százalékban megváltozott munkaképességű embereket. Pécsen 70 fővel indultak, de hamarosan már több mint nyolcvan embert tudnak alkalmazni négy-, illetve hatórás munkaidőben. Céljaik között szerepel, hogy még ez év végéig 150, jövő év végére 250 embernek tudjanak munkát biztosítani – tette hozzá az ügyvezető.

kinder tojás gyár4

Mint mondta, tavaly nyáron határozták el, hogy Baranyában, azon belül Pécsen új üzemet létesítenek, hogy növelhessék a megváltozott munkaképességű alkalmazottaik számát. Hozzátette: folyamatosan toborozzák az embereket, a jelentkezések fényében bővítik üzemüket is.

kinder tojás gyár1

Páva Zsolt, Pécs polgármestere azt mondta, az önkormányzat saját bérleményét ajánlotta fel a társaságnak a pécsi ipari parkban, s a következő időszakban várható bővítéskor is a cég segítségére lesz. Hozzátette: Baranyában és Pécsen sok megváltozott munkaképességű, munkát kereső ember él, így a térség számára kiemelten fontos, hogy foglalkoztatásuk folyamatosan bővüljön.

Kinder-tojás gyár1

Nagy Károly beszámolt róla, társaságuk a paksi központban, valamint Miskolcon, Szekszárdon, Encsen és Pécsen összesen mintegy 700 főnek, 97 százalékban megváltozott képességű embernek ad munkát.

Kinder-tojás gyár

A tavaly egymilliárd forint körüli bevételt elérő társaság fő profilja műanyag alkatrészek gyártása, szerelése, és élelmiszeripari műveletekhez való előkészítése.

24 HOZZÁSZÓLÁS

 1. A névtelen hozzá szólónak igen igaza van én is ilyen helyen dolgozom ,és száz százalékosan igy van ahogy le írta.

 2. kíváncsi lennék én is a fizetésekre?! Remélem a minimálbért azért megkapják?!!!!

 3. Én dolgozom ennél a cégnél, de nem Pécsen ilyen körülmények között én is szívesen dolgoznék.De gyere el egy olyan üzemben ahol szalag mellet dolgozol és rakod a játékot mint a rabszolga a 6-órában 1800-2000db telljesics hibátlanul és egy darabol sem maradj ki minden jó legyen a gépesek nek is naponta hibátlanul 5-6 raklapot le kell sütni.Ami azt jelenti,hogy hibátlan legyen minden,mehetne ez szépen meg is lehetne szerintem csinálni ha egy kis szünetek lenének a tárcák között akkor mindenki szépen be tudná rakni a játékát nem szidnák egy mást az emberek nem lenne veszekedés szépen nyugodtan meg lehetne oldani,csak egy kis oda figyelés kellene egy másra meg a vezetőségnek is oda kéne egy kicsit ezekre figyelni.Csak nagyon élvezik azt, egy páran mondjuk a meósok is ha az emberek egymást szidják gyomor ideggel mennek be dolgozni,ők meg jókat nevetnek a sor végén na ezek már megint ölik egymást.Egy két embernek nem kéne túl nagy szabad kezet adni és akkor szépen nyugodt körülmények között lehetne dolgozni,mennyivel jobb lenne nem?De sajnos itt nem így működik,kíváncsi lennék rá Pécsen meddig lesz ilyen jó nyugodt körülmény?Mi kb ekkora helyen vagyunk 60-70-ven ember van bezsúfolva,sok sikert és jó munkát kívánok a Pécsieknek,szívből kívánom nekik,hogy ilyen nyugodt körülmények között tudjanak dolgozni,ne kerüljenek bele abba a helyzetbe amiben mi vagyunk az Ország többi részén!!!!Ja és még vidd haza a papírokat meg hajtani,hogy másnap tudjál dolgozni ami ott hol plusz 4-5-órát vesz igénybe akkor hány órát is dolgozol ezért a pár forintél?De kénytelen vagy itt lenni mert tudják nagyon jól,hogy nincs más munkahely számunkra és ezzel szépen vissza is élnek a vezetőségek,Sajnos!!!!!!!!!!!!!!!!!

 4. Jelentkezni lehet:
  Személyesen:Pécs Finn u 2. 8-14 óráig
  Vagy email:emberekertkozh.t-online.hu

 5. Én személy szerint az ilyen jellegű híreknek tudok nagyon örülni. Ennek a cikknek a sorait olvasva jobb lett a kedvem, hiszen tudom, hogy lassan 150-nek fog megélhetést biztosítani. Hajrá!

 6. Csak szorítani tudok az ottani dolgozóknak,hogy emberségesebben bánjanak velük mint másik ugyan ilyen munkahelyen dolgozó sorstársaikkal. Sokszor egészséges embertársainknak is becsületére válna az ott megkövetelt munkatempó teljesítése 🙁

 7. Éljen, ez tutira kihúzza Pécset a munkanélküliségből és csődből! Hajrá magyar kinder, az egész világ minket irigyel!

 8. Elvtársak! Lehet baromságokat írogatni, meg negatívkodni, de eddig 450 like és ajánlás van a cikk alatt, ti meg kb 5-en vagytok! Huhogjatok csak tovább.

 9. ez az állami cég már sokkal több embert foglalkoztat Komlón
  szóval a lobbyerőnk sehol nincs de ez is valami Komló után

 10. Haha, a képeken nem Kinder figurák, hanem maga a borítás látszik. Se egy törpike, puzzle. 🙁

 11. Minden kampány. Ez is. És igen, a minimálbér 40%-a az alapbér! De csak heti 15 óra!

 12. Ez nem kampány, hanem tény! Aminek örülni kell, mert jó a városnak. Nem a fidesznek jó, hanem Pécsnek.

Comments are closed.