Pécsen is hálálkodtak festéssel a klinikának

A kórházak sosem vidám helyek, főleg ha gyermekkórházról van szó, ahová sok gondterhelt és aggódó szülő viszi be gyermekét. A Pécsi Gyermekklinikát járva azonban a falakról mosolygó napocskák, nyulak és macskák, szivárványok köszönnek vissza, sokkal derűsebbé téve a termeket, folyosókat. Kevesen tudják, hogyan kerültek oda ezek a vidám rajzok.

hirdetés

Nemrég az egész országot bejárta a kistarcsai Lakatos Norbert története, aki hálából, amiért beteg lánya kifogástalan ellátást kapott és gyorsan meggyógyult, önerőből, önkéntesen kifestette a kistarcsai kórház egyik irodahelyiségét, hogy így fejezze ki köszönetét.

Kevesen tudják, hogy Pécsett is megtörtént egy ehhez hasonló eset immáron három éve, 2013 áprilisában, amikor Vadi István kislánya súlyos tüdőgyulladással került a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjának Gyermekklinikájára. Az orvosok és az ápolók az utolsó pillanatban mentették meg a gyermeke életét, aki még a komplikációknak köszönhetően három hetet töltött a kórházban. Elmondása szerint élete egyik legszörnyűbb időszakán ment keresztül, ám az orvosok és az ápolók kedvessége és odafigyelése sokat segített nekik is, nemcsak kislányuknak.

gyermekklinika2

A férfi elmesélte, szerette volna valamilyen módon háláját kifejezni, ezért az ott dolgozók javaslata alapján felajánlotta, hogy a nemrégiben kifestett lépcsőház falát vidám és színes dekorációkkal borítja, állatfigurákkal, virágokkal, szivárványokkal. Ugyanis ezeket a lépcsőket és folyosókat nap mint nap nagyon sok ideges, aggódó szülő rója.

István a Pécsi Nemzeti Színház díszletfestőjeként dolgozott tizenkét évig, így egy igazi hozzáértő keze által szépülhetett meg a klinika.

3-4 napon keresztül tartott a festés, a lépcsőház négy falát, és a bejárat előterét csinosította ki.

gyermekklinika

Később ajándékozott még képeket a Nőgyógyászati és Szülészeti Klinikának is. István ma már Németországban él és dolgozik. Nagyon szívesen adományozna még dekorációkat, de kevés szabadideje már nehezen engedné – teszi hozzá.