Pécsen is kaphatunk csok-telkeket

A pécsi önkormányzat is felkészült a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) által keltett érdeklődésre, 100 millió forint értékben négy városrészben bocsát rendelkezésre telkeket az érdeklődők számára.

hirdetés

A pécsi közgyűlés nemrég úgy határozott, hogy mintegy 100 millió forint értékben bocsát rendelkezésre olyan telkeket, amelyeket a csok által kínált lehetőségeket felhasználni kívánók számára alakítanak ki.

Mint azt Girán János alpolgármestertől megtudtuk, előzetesen felmérték azokat a területeket, amelyek alkalmasak lehetnek erre a célra. A szakemberek úgy döntöttek, hogy Pécsen négy helyen létesíthetnek telkeket.

Lakásvásárlás
Sokan érdeklődnek a csok iránt

– A városi főépítész és munkatársai az Árpádváros-Nagyárpád közötti területet, Újhegy keleti részét, illetve Rigódert és Szamárkút északi részét találták alkalmasnak – közölte a városvezető, aki hozzátette, hogy ezek közül még nem döntöttek arról, hogy melyiken alakítanak ki telkeket az első ütem során.

Az mindenesetre biztos, hogy ebből a százmillió forintból összközművesítik az érintett területeket, valamint ebből fedezik a szükséges úthálózat kiépítésének költségeit is.

A kijelölendő telkek átlagos nagysága 1000 négyzetméter, de kisebb (600) és nagyobb (1700) négyzetméteres ingatlanokat is kijelölhetnek. Azt egyelőre nem tudni, hogy milyen áron juthatnak hozzá a telkekhez az érdeklődők, de ahogy Girán János fogalmazott, mindenképpen a piaci áraknál alacsonyabban kínálják majd azokat szakértők bevonásával.